Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Pokazna vježba spašavanja u slučaju potresa na Općini Gornja Stubica

Cilj same vježbe bila je praktična provjera Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite Općine Gornja Stubica


Općina Gornja Stubica i Stožer civilne zaštite u suradnji s operativnim snagama civilne zaštite i žurnih službi - Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Gornja Stubica, HGSS stanicom Krapina, GDCK Donja Stubica, Policijskom postajom Donja Stubica, Zavodom za hitnu medicinu - ispostava Donja Stubica održali jučer vježbu pod nazivom Vježba zaštite i spašavanja u poslovnom prostoru Općina Gornja Stubica pod logom „Potres Općina Gornja Stubica – 2017.“.

Vježbi je nazočio i voditelj Odjela za preventivne i planske poslove DUZS - Krapina Vladimir Zrinski.

Tema vježbe je spašavanje zaposlenika i stradalih posjetitelja (stranaka) zbog urušavanja dijela zgrade Općine i požara u poslovnom prostoru Općine Gornja Stubica nastalog u prizemlju Općine. Urušavanje zgrade Općine izazvano je potresom VIII. stupnja po MCS ljestvici.

Cilj same vježbe bila je praktična provjera Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite Općine Gornja Stubica kao što je i predviđeno u navedenom Planu. Osim osposobljenosti djelatnika Općine Gornja Stubica za postupanje u slučaju izvanrednih situacija promatrala se i osposobljenost i postupak intervencije te potrebu mijenjanja Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite kako bi postao još operativniji, te provjera osposobljenosti u djelovanju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Na kraju Vježbe, od strane svih službi koje su sudjelovale u Vježbi, podnesen je prijavak načelniku stožera civilne zaštite općine Gornja Stubica Vladimiru Škvorcu.

Nakon podnesenih prijavka načelnik Stožera civilne zaštite naše općine gosp. Vladimir Škvorc zahvalio se svim učesnicima Vježbe te izrazio zadovoljstvo odrađenom Vježbom koja je pokazala da su sve službe odradile svoju zadaću na vrijeme i kvalitetno od samog poziva prema 112 na dalje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook