Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] : Pobjede za Toplice 1 i Toplice 2

Treće okupljanje koje će donijeti i kraj natjecanje u maloj odbojci na rasporedu je u Krapinskim Toplicama u veljači


Protekle nedjelje u Maču je odigran i 2. krug zagorske odbojkaške lige, koju je pokrenuo neformalni zagorski odbojkaški savez, kojega čine ŽOK Toplice i OK Bedekovčina. Podsjetimo, s brojnim ekipama djevojčica oba kluba natječu se u 3 kategorije. U super mini odbojci (2 na 2) za uzrast djevojčica rođenih 2009. godine i mlađe, nastupalo je 6 ekipa ŽOK Toplice i 2 ekipe OK Bedekovčina, dok je u mini odbojci (3 na 3) za 2007. i mlađe godište igralo 5 ekipa Toplica i 3 iz Bedekovčine. Najviše ekipa je u maloj odbojci (4 na 4) za 2005. godište i mlađe. U ovoj kategoriji natječe se 8 ekipa ŽOK Toplice i 4 OK Bedekovčina. Ova druga faza odigrana je kao i prva faza u OŠ Mače, a donijela je završetak natjecanja u super mini i mini odbojci, te kraj prve faze razigravanja po skupinama u maloj odbojci.

Super mini i mini odbojka – pobjede za Toplice 1 i Toplice 2

U super mini i mini odbojci po prve dvije ekipe iz prvog dijela razigravanja iz dvije skupine nastavile su razigravanje za poredak od 1. do 4. mjesta, a preostale su igrale od 5. do 8. mjesta. U super mini kategoriji rezultati se nisu prenosili a Toplice 1 (Ana Poljak, Veronika Mužar, Ana Sedak Benčić), nastavile su sa stopostotnim učinkom i sa nove tri pobjede samo potvrdile osvajanja 1. mjesta. Pri tome nisu izgubile niti jedan set. Drugo mjesto dohvatila je ekipa Bedekovčina zabavne, treće su bile Toplice 3 (Josipa Marković, Leonarda Hajsek, Nika Fučkar), a četvrte Toplice 2 (Lara Kralj, Anja Gradiški, Lana Barić). U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta sve tri pobjede ostvarila je ekipa Bedekovčina pametne i tome je stigla do 5. mjesta, a iza nje su se poredale još tri ekipe Toplica. Šeste su bile Ana Macan i Ema Runjak (Toplice 4), sedme Ellen Bogović, Ema Sinković, Paola Leš (Toplice 6), a osme Amalia Tresk, Lorena Ivetić, Julije Kišur Novak (Toplice 5).

U mini odbojci (rezultati iz prvih grupa su se prenosili) prve su bile Toplice 2 (Nikolina Posarić, Paula Posarić, Ana Sedak Benčić) sa sve tri pobjede, druge Toplice 3 (Ivan Sedak Benčić, Ema Sedak Benčić, Azra Ivetić, Tara Jadek), treće Toplice 1 (Eva Barić, Sara Ljubičić, Matea Popović, Tamara Tišljar), a četvrte Toplice 4 (Eva Macan, Vita Kulfa, Valentina Humski, Lana Kovačić). U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta Najuspješnija sa sve tri pobjede bila je ekipa Bedekovčina spretne, koja je time osvojila konačno 5. mjesto, dok su preostale tri ekipe ostvarile po jednu pobjedu, a set količnik je odlučio da 6. bude Bedekovčina dobre, 7. Bedekovčina hrabre, a 8. Toplice 5 (Veronika Mužar, Ana Poljak, Josipa Marković, Lana Barić). Inače sve ekipe Bedekovčine vodi trenerica Ivana Rončević Čehulić, ekipe Toplica u super mini kategoriji vodi Jožica Gregorin, a u mini kategoriji Petra Iskrić. Proglašene su i najbolje igračice turnira. To su Ana Poljak u super mini kategoriji i Ana Sedak Benčić u mini. Medalje i pehare podijelio je ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić.

Mala odbojka – Toplice 1 i Toplice 2 bez izgubljenog seta

U maloj odbojci u ovoj drugoj fazi stigli smo do kraja razigravanja po skupinama. Naime, u ovoj kategoriji u dvije skupine snage je odmjerilo 12 ekipa, a najviše su pokazale Toplice 1 u skupini A i Toplice 2 u skupini B. Obje su ove ekipe ostvarile nove tri pobjede i s ukupno 5 pobjeda i to bez izgubljenog seta stigle do prvih mjesta u svojim skupinama. U skupini A na 2. mjestu sa 8 bodova završila je ekipa Bedekovčina mudre, a u razigravanje za prvih 6 mjesta će i trećeplasirana ekipa Toplice 6, koja je osvojila 6 bodova. Toplice 4, Toplice 5 i Bedekovčine uporne, a sve su ostvarile po jednu pobjedu, na završnici će razigravati za poredak od 7. do 12. mjesta. U skupini B iza Toplica 2, sa 8 bodova su Toplice 7, a u gornji dom razigravanja će i Bedekovčina snažne sa 6 bodova. Toplice 3, Toplice 8 i Bedekovčina vrijedne su se poredale od 4. do 6. mjesta u ovoj skupini, što ih vodi u borbu za poredak od 7. do 12. mjesta. Ekipe Bedekovčine i u maloj odbojci vodi Ivana Rončević Čehulić, a ekipe Toplica Dario Zagvozda.

No, i ovo natjecanje prošlo je pod budnim okom glavnog trenera Toplica i pokretača ovog odbojkaškog zagorskog buđenja Roberta Halapira. Treće okupljanje koje će donijeti i kraj natjecanje u maloj odbojci na rasporedu je u Krapinskim Toplicama u veljači.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook