Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA]: Ključeve Općine u Mariji Bistrici preuzela fašinečka načelnica

Vlast je preuzela Delinda Ključić Čečenović


Općina Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i ove su godine organizirali Bistrički fašinek, 27. po redu, koji je održan jučer na središnjem bistričkom trgu.

Ove godine malo je odvojen dječji od fašinka odraslih, pa je program na središnjem bistričkom trgu počeo već u 13 sati, kada su se predstavili ''najmlajši norci'', oni iz OŠ Marija Bistrica, Dječjeg vrtića Pušlek i KUD-a Laz. Njihova je povorka krenula od škole. Nakon dječjeg programa, od Bluesun hotela Kaj krenula je povorka odraslih. Uz tradicionalne skupine ''Fanglin grupu'', ''Republiku Čečeniju'' i ''Globočke štrukle'', u povorku su se ove godine uključili i članovi Udruge umirovljenika Marija Bistrica.

Tradicija bistričkog fašinka uz procesiju je i nastup grupa na središnjem trgu u dramatiziranim šaljivim skečevima, tu su i fašinečke špelancije, suđenje bistričkom fašinku i njegovo spaljivanje za sve grijehe. Tako je bilo i ove godine, a obrađivane su razne teme, od odlaska umirovljenika u Irsku, rješavanja arbitražnog spora u Savudrijskoj vali do tradicionalnih, ali malo zakompliciranih snubokuf na Globočki način i pokušaja bistričkih Čečenaca da svoje trsije zasade na Veneri.

Kao novitet po prvi je puta ključeve Općine od aktualnog načelnika preuzela fašinečka načelnica Delinda Ključić Čečenović. Također, dodijeljene su i po tri nagrade za pojedinačne maske za djecu i za odrasle posjetiteljima iz publike, a i ovogodišnjem bistričkom fašinku pridružili su se vinogradari Udruge Vinski Vrh koji su pripremili za posjetitelje kuhano vino, dok su članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica u humanitarne svrhe prodavale krafne.

Fotogaleriju s događanja pogledajte OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook