Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] DAN OPĆINE HRAŠĆINA: 'Iduće godine u ovo vrijeme već ćemo imati obrise nove sportske dvorane'

Na svečanosti su dodijeljen općinske plakete, koje su primili Sanja Čačko, Tomislav Žugec i Branko Čukoić


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u subotu je proslavljen Dan općine Hrašćina i njezin 25. rođendan. U pozdravnom govoru predsjednik Općinskog vijeća Željko Zozoli zahvalio je svim dosadašnjim načelnicima, kao i sadašnjem vodstvu Općine i vijećnicima na dobrim idejama i radu, a načelnik Branko Tukač osvrnuo se na najbitnije aktivnosti u proteklom razdoblju.

- Riješili smo vodoopskrbu na području općine i imamo najbolju pokrivenost u cijeloj županiji, 99 posto. Mnogo se proteklih godina radilo na uređenju nerazvrstanih cesta, prošle godine uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva uredili smo dvije ceste, dobili smo 184 tisuće kuna preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi, za prvu izmjenu Prostornog plana. Sa ŽUC – om smo sanirali dva klizišta, ostvarili smo dobru suradnju sa Zagorskim vodovodom koji će graditi dva kolektora od Donjeg Kraljevca do Husinca, što je projekt vrijedan više od 7 milijuna kuna. Ulaže se u javnu rasvjetu, postvaljeno je 80 modernih LED rasvjetnih tijela, do kraja ljeta bit će još 50, a iduće godine promijenili bismo oko 250 lampi i time smanjili potrošnju električne energije za polovicu – istaknuo je načelnik Tukač.

Načelnik je dodao i da Općina Hrašćina ima trenutno 8 prijavljenih projekata. – Kada bi svi prošli na natječajima, cifra bi se popela preko 12 milijuna kuna – dodao je načelnik, spomenuvši da iako uređenje zgrade Doma kulture odnosno Kulturnog centra nije prošlo na Mjeri 7.4.1., projekt je prenamijenjen i sadržavat će umjesto igraonice dječji vrtić za 20 – ak polaznika, što će biti nominirano na Mjeru 7.4.1. – vrtići. Načelnik Tukač istaknuo je dobru suradnju sa susjednim općinama, poput suradnje s Gradom Zlatarom i općinama Budinščina i Konjščina na projektu širokopojasnog interneta. – Kao šećer na kraju, zadovoljstvo mi je što smo se uspjeli približiti ostvarenju dugogodišnje želje, a to je gradnja sportske dvorane u Hrašćini – istaknuo je BrankoTukač.

U ime prisutnih gradonačelnika i načelnika, čestitke povodom Dana općine uputila je Hrašćini gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Pohvale na naporu koji ulažu u razvoj komunalne infrastrukture i društvenog života načelniku i njegovoj ekipi uputio je i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, a predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je da ovih 25 godina općine Hrašćina pokazuje da ima smisla i treba zadržati male općine te poželjela uspješan nastavak investicija.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar  također je čestitao na ostvarenim projektima te objavio veselu vijest da je odabran izvođač radova izgradnje školske sportske dvorane u Hrašćini. – Od srijede teče rok od 15 dana mirovanja, a ako neće biti žalbi, iza 10. lipnja bismo mogli imati uvođenje izvođača u posao. To je veliki, kapitalni projekt vrijedan preko 11 milijuna kuna, koji će financirati Krapinsko – zagorska županija i nadam se da ćemo iduće godine u ovo vrijeme već imati obrise nove dvorane, jer je rok za završetak radova prosinac 2019. godine – istaknuo je župan Kolar. Svečanosti su prisustvovali i drugi uzvanici i gosti, među kojima je bio i predsjednik ŽO HSS – a Krapinsko – zagorske županije Marijan Hohnjec.

Svečanost je bila i prigoda za dodjelu općinskih priznanja. Općinske plakete primili su Sanja Čačko, članica KUD – a 'Meteor' za doprinos kulturnoj baštini, Tomislav Žugec iz DVD – a Hrašćina Trgovišće za doprinos u vatrogastvu te Branko Čukoić za 90 puta darovanu krv.

U kulturno – umjetničkom programu nastupili su mali folkloraši te recitatori, zboraši i tamburaši  PŠ Hrašćina, a posjetitelji su mogli razgledati i izložbu radova vezilja KUD – a 'Meteor' te dječje radove s likovnog natječaja 'Hrašćinski kraljuš'.

Fotogaleriju sa svečanosti u Hrašćini pogledajte na linku ispod:

http://www.zagorje.com/fotogalerija/proslavljen-dan-opcine-hrascina

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook