Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Zagorska delegacija na obilježavanju kornatske tragedije

I ove godine na obilježavanju je bila i mala delegacija zagorskih vatrogasaca


U srijedu i četvrtak 29. i 30. kolovoza obilježena je 11. obljetnica kornatske tragedije, najvećeg stradanja vatrogasaca u Hrvatskoj, u kojoj je 2007. godine stradalo 12 vatrogasaca. I ove godine na obilježavanju je bila i mala delegacija zagorskih vatrogasaca. Naime, DVD Tisno ima prijateljske odnose sa DVD-om Tugonica-Podgrađe, pa su predsjednik društva Stjepan Skuliber i tajnik Elvis Lacković i ove godine bili gosti DVD-a Tisno, čijih je 5 članova stradalo na Kornatima.

Oni su prvoga dana obilježavanja sudjelovali u mimohodu od Vatrogasnog doma u Tisnom do groblja na kojem počivaju stradali vatrogasci Josip Lučić, Marko Stančić, te Ivica, Tomislav i Ante Crvelin. Na samu obljetnicu, 30. kolovoza središnji program obilježavanja organiziran je na samom mjestu stradanja na Kornatima, gdje su brojne delegacije položile vijence i zapalile svijeće, a u kapelici sv. Florijana služena je sveta misa.

No, osim što su u Tisnom boravili kao članovi prijateljskog društva, Lacković i Skuliber, koji je ujedno i predsjednik VZKZŽ-e predstavljali su zagorsko vatrogastvo na obilježavanju 11. obljetnice najveće vatrogasne tragedije u hrvatskoj povijesti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook