Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Zabočko planinarsko društvo obilježilo važan jubilej

Planinarsko društvo Zagorske steze danas broji 186 članova


Planinarsko društvo Zagorske steze iz Zaboka danas je obilježilo petnaest godina od svog osnutka. Svečano je bilo na njihovom planinarskom 'gruntu' na Piclju gdje se okupilo stotinjak planinara. Na svečanosti obilježavanja Društva bili su i zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek, predsjednik zabočkog Gradskog vijeća Žarko Ivančić, a bila je tu predsjednica Foruma žena SDP-a Krapinsko-Zagorske županije Sandra Turković.

Predsjednik 'Steza' Nikola Turk nije krio emocije što jedno od najaktivnijih planinarskih društva u Krapinsko-zagorskoj županiji obilježava vrijedan jubilej. – Obilježili smo kratkih petnaest godina, a nema onoga što nismo postigli. Izgradili smo veliku strukturu u našem društvu. Naime, naše društvo ima visokogorske i niskogorske vodiče, markarciste, a po drugi put smo ove godine održali Opću planinarsku školu – istaknuo je Turk i dodao kako PD Zagorske Steze imaju sve da bi bezbrižno i s puno dobre organizacije hodati po svim planinama, gorama i bregovima diljem Lijepe naše i šire.

– Izgradili smo lijepi planinarski dom gdje se može odvijati puno događanja – od dječjih škola do radionica vezano uz školu prirode, a gdje, naravno mogu doći i planinari i diviti se našim zagorskim bregima – ispričao je Turk. Kako kaže, na Piclju se sagradio i dovršava Poučni park botaničke zbirke Hrvatske. – Nadamo se da će park zaživjeti u srcima svih onih koji dođu ovdje i naravno svim Zabočanima – rekao je Turk za kraj.

U ime Grada Zaboka, prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek koja je čestitala Društvu i njezinim članovima. – Planinarsko društvo Zagorske steze je, slobodno mogu reći, jedna od najmasovnijih zabočkih udruga. Kao Grad možemo biti ponosni na njihov dosadašnji rad i čestitati im rođendan s veseljem i zaželjeti im još puno obljetnica – rekla je Đurek.

Inače, Planinarsko društvo 'Zagorske steze' imaju 186 člana, a svake godine se broj članova povećava. Kako nam je rekao predsjednik društva Nikola Turk 2003. godine imali su upisanih 60 članova.

Današnja mala svečanost bila je i prilika da se dodijele diplome polaznicima Opće planinarske škole koju je organiziralo PD 'Zagorske steze', ali i da se dodijele zahvalnice zaslužnim članovima društva za njihov dosadašnji rad i doprinos.

Dodajmo kako je u ime Hrvatskog planinarskog saveza, priznanja članovima 'Steza' dodijelio član Izvršnog odbora Tomislav Zrinski koji nije krio zadovoljstvo što je imao priliku upoznati ovako aktivno planinarsko društvo. Druženje planinara se nastavilo i nakon službenog protokola uz Tamubarški sastav Črleni lajbeki.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook