Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Zabočki mališani održali svoj 1. slavljenički koncert povodom 25 godina postojanja

Zabočki mališani, dječji zbor Društva „Naša djeca“ Zabok, u nedjelju 27. svibnja u dvorani Osnovne škole K.Š. Gjalskog održao je svoj godišnji, ali ujedno i 1. slavljenički koncert povodom proslave 25 godina postojanja te svojim nastupom oduševio publiku


Zabočki mališani u nedjelju 27. svibnja održali su svoj 1. slavljenički koncert u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog  povodom proslave 25. obljetnice. Kao i svih ovih proteklih 25 godina koncert je održan u mjesecu svibnju – mjesecu Grada Zaboka te je svojevrstan poklon gradu, svim mamama, tatama, djedovima, bakama, djeci i roditeljima.

Zabočki su mališani svoj koncert započeli s već nezaobilaznom himnom „Zabočki mališani“, a autorica teksta i skladateljica himne je dugogodišnja Zabočka mališanka i korepetitorica na klaviru Lidija Jadek kojoj se pridružila i Doris Tkalčević pratnjom na violini. Prisutne je pozdravila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak koja je zahvalila svima koji pomažu Zabočkim mališanima i radu DND-a Zabok, svim tatama, mamama, djedovima i bakama, a posebno gradonačelniku i Gradu Zaboku koji podržava sve programe DND-a. Ono što je zajedničko Gradu Zaboku i Zabočkim mališanima jest da su osnovani iste 1993. godine te ove godine slave 25 godina. Gradonačelnik Ivan Hanžek također nije krio oduševljenje rekavši da su djeca i Zabočki mališani ponos Grada Zaboka.

Zabočki mališani su za ovu veliku obljetnicu pripremili puno hitova koji su se pjevali svih ovih 25 godina. Započeli su s već poznatim brojalicama koje mališani jako vole te nastavili s pjesmama koje su izdane na nekoliko CD-ova poput En ten tini, Kiša od slatkiša, Molba gljive muhare, Kada treba učiti, Dedek taj te pjesme s CD-a Zdravo i fino: Čaj i Zdravo puno više.

S obzirom na to da je ovaj koncert bio slavljenički mališanima su se pridružile i nešto starije Zabočke mališanke te se nastavilo s hitovima koji su bili omiljeni među svim generacijama kao što su, Gle, igre li krasne, Do nam želi dobar dan, dok su pjesmama Dobro jutro i Himna zadrugara iz filma „Vlak u snijegu“ vratili sve prisutne u djetinjstvo. Od sada nezaobilazne su i dvije najnovije autorske pjesme čiji je tekst napisala Ema Smolić, također starija Zabočka mališanka, a postale su već veliki hitovi među zborašicama i zborašima, a radi se o Himni DND-a i pjesmi Samo volontiraj!

Doris i Ema, mlade glazbenice predstavile su se i jednom zajedničkom kompozicijom koja je izazvala ovacije publike, a koncert je završio antologijskom pjesmom KAD BI SVI.

Ali to nije sve, jer Zabočki mališani spremaju još jedan veliki slavljenički koncert početkom prosinca povodom 25 godina postojanja kada se planira nastup svih generacija Zabočkih mališana i izdavanje novog CD-a – rekla nam je voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook