Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] U Oroslavju će se graditi prvo moderno naselje za umirovljenike u Hrvatskoj!

Naselje će sadržavati 64 apartmana po 42 kvadrata, ali i konferencijsku salu, bazen, kapelicu i stalnu suradnju s medicinskom službom. Projekt je vrijedan oko 4 i pol milijuna eura


Ove će se godine u Oroslavju graditi moderno naselje za umirovljenike, prvo takvo u Hrvatskoj. S idealnom lokacijom u Andraševcu na 18573 kvadrata, modernim dizajnom i izgledom po uzoru na svjetska rješenja ovakvih naselja, ne sumnjamo da će ovo atraktivno naselje, koje bi trebalo izrasti u roku od tri godine, biti vrlo dobar odabir za umirovljenike iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, koji će se željeti u umirovljenim danima ''skrasiti'' u jednoj ovakvoj opciji stanovanja.

Idealna lokacija

Osim modernoga dizajna, lokacija je još jedan veliki plus ovome naselju, zbog blizine termalnih izvora u Stubičkim, Krapinskim i Tuheljskim toplicama, ali i blizine glavnog grada Zagreba i odlične prometne povezanosti brzim cestama i autocestama sa susjednom Austrijom i Slovenijom. U LIPA senior residence, odnosno modernom naselje za umirovljenike, bit će smješteno 64 modernih apartmana. – Ideja postoji već dulje vrijeme, ali nismo imali idealnu lokaciju za tu namjenu, no pronašli smo zemljište od 18573 kvadrata, gdje ćemo izgraditi naselje Thermo block materijalom, kako bi dobili energetsku učinkovitost apartmana, odnosno da korisnici imaju što manje režije i da se što ljepše osjećaju u svojem domu – kaže investitor, Grabušić nekretnine iz Oroslavja, koji će naselje graditi u suradnji s Thermo block Hrvatska. Sama vrijednost projekta je oko 4 i pol milijuna eura, projekti su trenutno u izradi i u gradnju se kreće odmah po dobivanju građevinske dozvole.

Moderni dizajn

Završetak gradnje planira se kroz tri godine, kada će u Andraševcu izrasti moderno naselje koje će, osim 64 moderna apartmana, imati i glavnu zgradu sa konferencijskom salom i pomoćnim objektima, bazenom, kapelicom i slično. – Posebnost naselja je što takvog naselja nema u Hrvatskoj, a cilj naselja je da ovdje žive ljudi kao u svojim domovima, a imali bi povezanost sa medicinskom službom – najavio je investitor. Svaki će apartman površine 42 kvadrata imati mali vrt i parkiralište, u unutrašnjosti kuhinju s dnevnim boravkom, kupaonicu i spavaću sobu, a bit će opremljeni modernim namještajem po potrebi prilagođenim korisnicima. Cijena apartmana je 59 tisuća eura, odnosno 49 tisuća eura u izgradnji, a predbilježbe, odnosno rezervacije za kupnju se već primaju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook