Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Susret kazališnih amatera u Loboru okupio četiri generacije

Dramska sekcija KUD-a Lobor i Udruga Sveta Ana u nedjelju 24. veljače u društvenom domu u Loboru organizirali su Susret kazališnih amatera 'Četiri godišnja doba'


Dramska sekcija KUD-a Lobor i Udruga Sveta Ana u nedjelju 24. veljače u društvenom domu u Loboru organizirali su Susret kazališnih amatera 'Četiri godišnja doba'. Organizatori su i ove godine pripremili zabavan i zanimljiv sadržaj i susret četiriju generacija kazališnih amatera koji su se svojim najboljim predstavama predstavili kroz četiri godišnja doba: zimu, proljeće, ljeto i jesen.

Zimu kao godišnje doba posvećeno dječjim radostima predstavila je dječja sekcija Dramske Udruge Kaj iz Zaboka s predstavom 'Snjeguljica i sedam patuljaka i Mali komedijaši iz Stažnjevca s predstavom 'Izvrnuta pepeljuga'. Veselo proljeće i njegove promjene otvorila je Dramska sekcija KUD-a Lobor s predstavom 'Andrea i četiri komada', a dugo toplo ljeto Komedijaši s predstavom'Nekad brak, danas mrak'. Ni jesen nije bila tužna, nego puna smijeha i veselja zahvaljujući gostima iz Marija Bistrice, Udruzi umirovljenika koji su odigrali predstavu 'Čista računica'.

Najmlađi domaćini, djeca iz Udruge Sveta Ana između predstava publiku su zabavljali zanimljivim glazbeno- scenskim programom. Predsjednica KUD-a Lobor Suzana Matejaš pojasnila je kako se susret kazališnih amatera organizira u svrhu predstavljanja rada kazališnih amaterskih skupina široj javnosti i poticanja međugeneracijske solidarnosti. - Ovaj godišnji susret kazališnog amaterizma daje cjeloviti pregled godišnje produkcije dramskih amaterskih skupina od dječjeg kazališta do dramskih radionica, udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju, kazališta za mlade, kazališta za odrasle do kazališta koja djeluju unutar udruga umirovljenika. Kroz godišnja doba simbolično se prikazuju predstave za različite uzraste – rekla je Matejaš, dodavši da u programu sudjeluje 70 izvođača. U ime svih članova KUD-a Lobor zahvalila je publici jer su upravo oni najveća motivacija za njegovanje i razvijanje kulturno – umjetničkog amaterizma te svakom glumcu pojedinačno na trudu, kao i njihovim voditeljima. Podršku ovoj manifestaciji uz velike i male zaljubljenike u kazališne daske da li su načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih te zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook