Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Sjećanje na Rudeka ne prestaje

Održan veliki koncert u organizaciji KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica


KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica treću godinu zaredom organizirao je veliki koncert ''Sjećanje na Rudeka'', u spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, koji je ostavio ogroman trag u bistričkom KUD-u ali i u brojnim drugim zagorskim društvima.

Koncert je u subotu održan u Dvorani Božanskoga milosrđa u Svetištu MBB, a nastupili su Tamburaški orkestar i Mali vokalni sastav KUD-a ''Lovro Ježek'' – ''Ježice'', ŽVG ''Kajda'', Tamburaški zbor ''Gaj'' Zaprešić, uz soliste Tatjanu Pakrac Zvonar, Anu Mužar i Hrvoja Bana, KUD ''Ljudevit Gaj'' Mače, Tamburaški sastav KUD-a ''Laz'' i Memorijalni orkestar sastavljen od članova Tamburaških orkestara KUD-a ''Lovro Ježek'', ''Laz'' i ''Gaj''. Ovim svečanim koncertom, svi amaterski i profesionalni glazbenici, Rudekovi suradnici i štovatelji željeli su pokazati zahvalnost za njegov dugogodišnji predani glazbeni rad te dokazati da su vjerno nastavili njegov put.

Inače, Rudolf Mahmet – Rudek rođen je 1. srpnja 1925. g. u Mariji Bistrici. Od osnutka KUD-a ''Lovro Ježek'' iz Marije Bistrice 1974. g., voditelj je Tamburaške sekcije i aktivni svirač do 2011.g. U toj dugačkoj folklornoj karijeri iza njega su ostali brojni nastupi u zemlji i inozemstvu te glazbeni aranžmani mnogih pjesama. Također je dugi niz godina vodio ŽVG Kajda iz Mača. Gotovo cijeli folklorni glazbeni fundus KUD-a ''Lovro Ježek'' pisao je Rudek, a pisao je i za ostala društva s kojima je surađivao. Rudek ima preko 700 naslova u svojoj arhivi od kojih je više od 360 napisao sam u smislu komponiranja i aranžmana. Svoj iznimno bogat umjetnički rad, završio je 8. siječnja 2016. u 91. godini, no za sve koji su ga voljeli i štovali – prerano.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook