Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule zagorske policajce

Obilježen je Dan kapelanije sv. Nikole biskupa


Ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP – a u Zaboku, položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom proslave dana Kapelanije sv.Nikole biskupa. Počast su poginulima odali članovi obitelji te, ispred MUP – a savjetnik ministra Vladimir Faber, načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Darko Car, Josip Bukvić ispred Ravnateljstva policije, zamjenik načelnika policijske uprave Robert Pavić te župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.




Molitvu je predvodio vojni biskup Jure Bogdan uz prisustvo zagorskog policijskog kapelana Branka Čaglja. - Kao i svake godine, obilježavamo Dan policijske kapelanije uz blagdan sv. Nikole čije ime nosi. Imali smo tu čast da nam se pridruži biskup i da na dostojanstven način damo počast poginulim policijskim službenicima - rekao je načelnik PU krapinsko – zagorske Darko Car dodajući kako je u Domovinskom ratu poginulo šest zagorskih policajaca. Na njegove se riječi nadovezao i župan Kolar ističući da treba iskoristiti svaku priliku da se oda počast onima koji su svoj život dali za Hrvatsku. – Lijepo je da ih se sjete kolege, i mlađi i oni koji su s njima bili na ratištima. Vrlo je važno da se posveti pažnja i njihovim obiteljima, što se kontinuirano i čini – istaknuo je Kolar uz riječi da Županija ima odlične odnose s braniteljskim udrugama, ali i da se trudi kontinuirano promicati istinu o Domovinskom ratu.




Valja reći da su svečanosti prisustvovali i brojni policijski službenici, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurovič sa zamjenikom Brankom Varjačićem, predsjednik zabočkog Gradskog vijeća Žarko Ivančić i mnogi drugi, a za prigodnu se glazbu pobrinula policijska klapa sv. Mihovil.






Još članaka iz "Vijesti"

Facebook