Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Osam društava predstavilo je svoj folklor na festivalu u Stubici

''Same da je srcu vesele'' festival je folklora koji se održava povodom Dana grada


Čak osam folklornih društava nastupilo je jučer na već tradicionalnom festivalu folklora ''Same da je srcu vesele'', pod šatorom u Donjoj Stubici.

Svi sudionici okupili su se pred crkvom Presvetog Trojstva, gdje je služena svečana sveta misa povodom Dana župe, a onda su mimohodom krenuli prema šatoru, gdje su se na pozornici predstavili DV Bubamara iz Donje Stubice, KUD Repušnica, KUD Mikleuš, KUD Lovro Ježek Marija Bistrica, KUDSeljačka sloga Turanovac, KUD Stružec, Ansambl Zabok te KUD Matija Gubec Gornja Stubica.

Ovaj je festival, povodom Dana grada Donja Stubica, pratilo mnoštvo posjetitelja koji su uživali u nastupima u koje su gosti uložili mnogo truda i ljubavi, a kroz koje su predstavili kraj iz kojega dolaze.

Nekako su najviše pljeska izazvali oni najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića Bubamara, koji su nastupili prvi te pokazali kako se stubički kraj itekako pože pohvaliti svojim budućim uzdanicama očuvanja folklora i kulturne baštine.

Na početku festivala, okupljenima su se obratili te u Donju Stubicu dobrodošlicu poželjeli gradonačelnik Nikola Gospočić i predsjednik organizatora, KUD – a Stubica, Juraj Srebačić.

Dodajmo i da KUD Stubica poziva sve da im se pridruže 8. lipnja na koncertu ''Stubici na dar'', koji će se održati u Domu kulture s početkom u 20 sati, u organizaciji ŽVS KUD – a Stubica.

Osim festivala folklora, tijekom protekloga vikenda, a u sklopu proslave Dana grada, pod šatorom je nastupila Klapa Cambi, Ivan Zak, Glazbena skupina Šarmeri, Domino band i Grupa Bonaparte, postavljen je i BEE sajam, a održana su i brojna sportska događanja.

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA MOŽETE POGLEDATI NA LINKU ISPOD:

http://www.zagorje.com/fotogalerija/festival-folklora-u-donjoj-stubici

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook