Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Održana druga Mala ilirska škola Ivan Krizmanić

Nakon dodjele nagrada za nagrađene učenike i njihove mentore organiziran je izlet po Zagorju


Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i ove godine, drugi puta zaredom, organizirala je "Malu ilirsku škola Ivan Krizmanić'', čija je završnica održana jučer.

Ovogodišnja tema natječaja bila je "Zagonetka" pa su na likovni natječaj učenici slali radove s poticajnim motivom Optička iluzija - prisiljena ili prinudna perspektiva u fotografiji, dok je tema literarnog natječaja bila: Grafička poezija ili Zagonetke u stihu. Na natječaj je ukupno pristiglo 169 radova 147 učenika (82 literarna i 87 likovnih) iz 21 škole iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo za literarne radove kao predsjednica predvodila je prof. Dubravka Težak,  uz nju članice su bile prof. Ivančica Tomorad i prof. Anita Klemar.

O pristiglim likovnim radovima odlučivalo je povjerenstvo koje je kao predsjednik predvodio fotograf Milivoj Mimi Kuhar, a članice su bile prof. Mirjana Drempetić Hanžić Smolić i prof. Ana Kaić. Dodijeljeno je ukupno 12 nagrada. U literarnom natječaju prva nagrada u kategoriji razredne nastave pripala je Juliji Juras učenici 2. razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice sa zagonetkom Sova, a u kategoriji predmetne Niki Pešut, učenici 8. razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika iz Velike Gorice i pjesmi Jedinica. Druge nagrada osvojili su Natalija Zovko iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice u razrednoj i Luki Kovaček iz OŠ Belec u predmetnoj nastavi, a treće nagrade pripale su Davidu Horvatu iz OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice u razrednoj i Ani Galic iz OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog u predmetnoj nastavi.

U likovnom natječaju prva nagrada u kategoriji 5. i 6. razreda pripala je Maji Zorko, učenici 6. razreda Osnovne škole Ante Kovačića iz Marije Gorice, a u kategoriji 7. i 8. razreda Andreji Gotovac, učenici 7. razreda Osnovne škole Julija Klovića iz Zagreba. Druge nagrade osvojili su Bruno Matić iz OŠ Žitnjak iz Zagreba kod 5. i 6. razreda i Lana Vinković iz OŠ Kuršanec iz Čakovca kod 7. i 8. razreda. Treće nagrade pripale su Mateu Boceku iz OŠ Konjščina, kod 5. i 6. razreda i Vitu Džaji Pozaiću iz OŠ Konjščina kod 7. i 8. razreda. Nagrađeni radovi našli su se i u prigodnom zborniku, uz popis svih učenika, koji su se javili na natječaj.

Uz dodjelu nagrada na samoj završnicu održan je i kulturno-umjetnički program učenika OŠ Marija Bistrica i Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, a u ime pokrovitelja organizatorima i sudionicima čestitali su predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. Nakon dodjele nagrada za nagrađene učenike i njihove mentore organiziran je izlet po Zagorju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook