Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Obrtnici iz svih krajeva se okupili u Stubici i kuhali za pomoć bolesnom mladiću

Udruženje obrtnika Stubica organiziralo je 3. Humanitarni obrtnički lonec koji je okupio 19 ekipa iz cijele Hrvatske


Udruženje obrtnika Stubica provelo je jučer treći Humanitarni obrtnički lonec, koji je okupio ekipe obrtnika iz cijele Hrvatske, ne bi li prodajom svojih delicija prikupili sredstva za pomoć Donjostubičancu Mirku Bosecu.

Događanje je okupilo čak 19 ekipa obrtnika, koji su pripremali autohtone delicije iz krajeva iz kojih dolaze, a prodajom istih, odnosno kupnjom bonova, posjetitelji ne samo da su uživali u raznim slanim i slatkim desertima, sirevima, pršutima, kobasicama, kotlovini, gulašu i slično, već su i na taj način pomogli ovoj humanitarnoj svrsi.

Predsjednica Udruženja obrtnika Stubica Zvjezdana Dekan zahvalila je svima na sudjelovanju te istaknula kako se osim ekipa iz raznih krajeva Hrvatske, okupio i velik broj ekipa udruženja obrtnika s područja naše županije.

– Prema naputku Centra za socijalnu skrb, prikupili smo sredstva za kupnju medicinskog kreveta s dekubitus madracem za 31 – godišnjeg Mirka Boseca, koji je nepokretan od rođenja, a uz to ima nažalost i razne druge medicinske dijagnoze – rekla je Dekan te je zahvalila svim članovima stubičkog udruženja i njihovim obiteljima na angažmanu i velikoj pomoči pri organizaciji.

Istaknula je i kako je pri organizaciji obrtničkog lonca pomogao i Grad Donja Stubica dostavom štandova, ali i plaćanjem dijela troškova organizacije, a donacijama su pomogli Krapinsko - zagorska županija, Hrvatska obrtnička komora, Područna obrtnička komora Krapina, Općina Stubičke Toplice, Općina Marija Bistrica te nekoliko obrta, kao i Mesnice Španec te Foto video Klik besplatnim fotografiranjem događanja.

Događanje je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. – Čast mi je da smo pokrovitelji jedne ovakve humanitarne priredbe, na kojoj obrtnici ponovo pokazuju svoje veliko srce – rekao je, između ostalog, župan. Dobrodošlicu u Donju Stubicu poželio je gradonačelnik Nikola Gospočić, a pozdravnim govorima obratili su se i dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore Antun Trojnar te predsjednica UO Stubica Zvjezdana Dekan.

Na Humanitarnom obrtničkom loncu sudjelovali su: Udruženje obrtnika Buzet i Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper, Udruženje obrtnika Sisak, Udruženje obrtnika grada Zagreba i Udruženje trgovaca Zagreb, UO Garešnica, UO Vrbovsko, UO Vukovar, UO Pakraca i Lipika, UO Novi Vinodolski, UO Petrinja, Glina i Topusko, UO grada Karlovca, UO Imotski, UO Zlatar, UO grada Zaboka, UO općine Krapinske Toplice, UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, UO grada Krapine i općina, Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj i UO Bedekovčina.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook