Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] MALI GASTRO: 'Ovom manifestacijom se popularizira najtraženija, ugostiteljska struka'

'Mali gastro' održava se 16. godinu zaredom


'Mali Gastro', tradicionalna manifestacija po 16. put zaredom održava se u Zaboku i to na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog. Događaj je po kojem je prepoznatljiv Zabok, ali i Krapinsko-zagorska županija.  – Cilj 'Malog gastra' je humanitaran jer sva sredstava koja se prikupe prodajom pića i hrane koju su učenici pripremili ide u dobrotvorne svrhe, odnosno za nabavu opreme za Opću bolnicu Zabok i bolnica hrvatskih veterana – istaknula je Draženka Jurec, ravnateljica Srednje škole Zabok koja zajedno s Udrugom za borbu protiv raka 'Zlatno srce' organizira ovu hvalevrijednu manifestaciju. Jurec je dodala kako je Srednja Škola Zabok presretna što može pomoći Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na taj način.

Predsjednica Udruge za borbu protiv raka 'Zlatno srce' iskoristila je priliku da zahvali učenicima što pomažu.

Gradonačelnik Zaboka naglasio je kako je 'Mali gastro' iznimno važan za grad Zabok.  – Ovom manifestacijom se popularizira ugostiteljskih zanimanja koji se obrazuju u Srednjoj školi Zabok, ali je događaj prilika da čestitamo učenicima, mentorima i profesorima na svim onim rezultatima koje su ostvarili ove školske godine kako na međunarodnom planu pa tako i na domaćim natjecanjima – istaknuo je Hanžek.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek rekla je kako ova manifestacija važna i za turizam Krapinsko-zagorske županije. – Županija je županija koja se deklarira kao 'Zagorje-bajka na dlanu' odnosno turistička destinacija. Bilježimo iz godine u godinu porast broja dolazaka i noćenja, a imamo kompetentne i stručne ljude ugositeljskog i turističkog smjera pa je Srednja škola u Zaboku rasadište takvih ljudi – istaknula je Petek i dodala kako je bitno umrežavanje škola što se ovim događajem i radi. – Učenici razmjenjuju znanja i vještine, a ujedno i pokazuju javnosti što mogu i kako mogu i jako smo ponosni na Srednju školu te se nadamo da ćemo uskoro u Zagorju imati regionalni  Centar kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu koji će biti s jedne strane centar za edukaciju mladih kadrova, a s druge strane i stručno usavršavanje svih onih koji rade u turizmu ne samo iz Krapinsko-zagorske županije, nego iz cijele regije – rekla je Petek

Valja reći kako se na 'Gastru' predstavljaju Srednja škola Zabok, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Prelog, Ugostiteljsko i turističko učilište Zagreb, Trgovačka i ugostiteljska škola Karlovac, Srednja strukovna škola Varaždin, Ekonomska i trgovačka i ugostiteljska škola Samobor.

Neizostavna je utrka konobara koje će se održati gdje će sudjelovati desetak učenika, a pokazat će vještinu nošenje tacne trlečeći od Trga K. Š. Gjalskog do zgrade policije i natrag. Za glazbeni program zaduženi su mališani iz Dječjeg vrtića Zipkica.

Fotogaleriju s događanja pogledajte OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook