Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] KUD Naša lipa Tuhelj proslavio 20. godišnjicu rada

S preko 400 nastupa u 20 godina KUD Naša lipa Tuhelj vrlo je uspješno predstavljao Općinu Tuhelj, Krapinsko-zagorsku županiju i Republiku Hrvatsku


Nekoliko stotina uzvanika okupilo se protekle subote u Hotelu Well Termi Tuhelj gdje se odvijala Svečana akademija povodom obilježavanja 20. godišnjice rada KUD-a Naša lipa iz Tuhlja. Na početku svečanosti uzvanici su pogledali dokumentarni film koji je donio retrospektivni pregled rada Društva iza kojeg su mnogi uspješni nastupi, smotre, natjecanja, nagrade i priznanja. Kulturno-umjetničko društvo, osnovano 1998. godine postiglo je izvanredne rezultate i svrstalo se među najuspješnije udruge u Krapinsko-zagorskoj županiji. U okviru KUD-a djeluju dramska, likovna, nekad i plesna sekcija koja je bila vrlo aktivna u samim počecima te pjevački zbor. Kao pobjednici županijskih smotri, KUD Naša lipa je sudjelovao na 17 državnih smotri (9 dramske družine i 8 zbora), gdje zbor osvaja srebrnu plaketu 2017. te brončanu plaketu 2007., a glumci i voditeljice dramske sekcije brojne nominacije i nagrade za svoja ostvarenja. Naša lipa je u 20 godina nastupila 410 puta (zbor, dramska, plesna i likovna sekcija), izvedeno je 185 pjesama, odigrane su 24 predstave. U radu društva sudjelovalo je 170 članova. Organizator je 9 međunarodnih natjecanja zborova "Zlatna lipa Tuhlja" na kojemu su sudjelovala 82 zbora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Njemačke.

Ambasadori Krapinsko-zagorske županije

Svečanoj akademiji nazočili su Krapinsko-zagorski župan Željo Kolar, Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt te mnogi drugi uzvanici.

– KUD Naša lipa je u ovih 20 godina svojim nastupima donio puno radosti prije svega svojoj zajednici i pronio glas Općine Tuhelj, a isto tako i šire. Iza vas je sjajnih 20 godina, a želim vam i dalje puno dobrih nastupa i spremnosti da zabavite sebe i sve nas, a posebno čestitke voditelju KUD-a ArmanduSlavičeku – rekla je predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki uručivši Slavičeku diplomu.

– Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas i čestitati na ovih sjajnih 20 godina. Uvijek se iznova iznenadim kako ste uvjerljivi u nekim ulogama i kako se kao amateri glumci možete uživjeti u nečiji karakter. O zboru neću posebno pričati. Jedini ste zbor u Republici Hrvatskoj koji je imao priliku otpjevati hrvatsku himnu pred grobom Antuna Mihanovića u nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske.  Od ovih 17 državnih smotri na kojima ste predstavljali našu Županiju svaka ima svoju priču. Bili ste naši ambasadori i svaki trenutak proveden s vama bio je veliko zadovoljstvo. Natjecanje zborova „Zlatna lipa“ vjerojatno je najjedinstvenije natjecanje u KZŽ jer podijelite medalje svima koji su došli prije nego samo takmičenje počne – čestitao je župan Kolar KUD-u godišnjicu uručivši mu posebnu zahvalnicu.

Diplome i priznanja

Hrvatski sabor kulture dodijelio je srebrne diplome za 20 godina uspješnog djelovanja članovima Društva: Ivani Moguljak, Željani Iveković, Mladenu Firštu, Josipu Ivekoviću, Đurđici Barlović, Pavici Iveković, Jeleni Škalec, Jasni FirštiAnčici Slaviček. Za 20 godina uspješnog rada na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture diplomu je primio ArmandoSlaviček, voditelj KUD-a Naša lipa Tuhelj.Ispred Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih društava KZŽ priznanje za 20 godina kontinuranog rada uručio je predsjednik Udruge Boris-Roman Blažinić.

KUD Naša lipa Tuhelj dodijelio je Zahvalnice na nesebičnoj podršci u radu KUD-a zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama.

Uz ulomke najuspješnijih predstava Dramske sekcije KUD-a Naša lipa te pjevačkog zbora, gosti koji su uveličali proslavu svojim nastupom bili su Gradski ženski hor Bihać pod vodstvom Jasmina Čustića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook