Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO I VIDEO] 'Zapalila se radiona, a požar se proširio na gospodarski objekt'

Riječ je bila o pokaznoj vježbi


Prošle se subote u popodnevnim satima održala se već tradicionalna vatrogasna pokazna vježba u zajedničkoj organizaciji Vatrogasne zajednice grada Pregrada, općina Hum na Sutli i Zagorska sela.

Vježba je izvršena pod pretpostavkom požara u radionici drvenih proizvoda sa proširenjem na pilanu i drvarnicu te tavanski dio gospodarskog objekta na adresi Velika gora 51, Pregrada.

Izvršena je unutarnja navala i spašavanje unesrećene osobe koja se nagutala dima i panično pobjegla u kabinu traktora. Odmah po izvlačenju unesrećene osobe navalna grupa pristupa gašenju sijena i krovne konstrukcije. Za to vrijeme posada autocisterne postavlja B prugu i 1. C mlaz na ulaz pilane sa zapadne strane, dok vodna grupa Navalnog vozila postavlja 2. C mlaz od razdjelnice autocisterne na ulaz s južne strane.

- Po završetku vježbe, vatrogasce je pozdravio izaslanik županijskog zapovjednika Marijan Čuček koji je pohvalio vozila i opremu koju posjedujmo te se zahvalio na humanosti koju pokazujemo kroz vatrogasne aktivnosti – napisali su na svojoj Facebook stranici vatrogasci DVD-a Pregrada.

U kratkom obraćanju pronašla se i koja riječ kritike na neke greške koje su bile uočene s ciljem poboljšanja istih do sljedeće vježbe. Nakon gospodina Čučeka, vatrogascima se obratila i zamjenica gradonačelnika Pregrade gospođa Gordana Križanec - Ružić, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Pregrade Nikola Pasariček.

Nakon službenog dijela nastavilo se druženje uz okrjepu na imanju obitelji Antonić kojima se vatrogasci zahvaljuju na gostoprimstvu i dobroj organizaciji.

Dodajmo kako su na vježbi su sudjelovali DVD Pregrada s 9 vatrogasaca i 2 vozila, DVD Vinagora s 6 vatrogasaca i 1 vozilom, DVD Benkovo s 3 vatrogasca i 1 vozilom, DVD Stipernica sa 6 vatrogasaca i 1 vozilom, DVD Klenovec sa 6 vatrogasca i 1 vozilom, DVD Druškovec sa 3 vatrogasca i 1 vozilom, DVD Sloga - Plavić sa 3 vatrogasca i 1 vozilom odnosno ukupno 7 vatrogasnih društva s 36 vatrogasaca i 8 vozila.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook