Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO I VIDEO] Hrvatska bolja od Rusije na borilačkom spektaklu u Donjoj Stubici

Borilački spektakl održan je pred 1.500 gledatelja


U sjajnoj atmosferi pred 1.500 gledatelja, među kojima je bio i velik broj uzvanika iz svijeta politike, sporta i gospodarstva, održan je borilački spektakl – savate dvoboj reprezentacija Hrvatske i Rusije. Veliki broj gledatelja u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici imao je zaista što za vidjeti. Na kraju veliko slavlje, pobjeda Hrvatske od 2:1, ali i mala žal što je taj jedan bod izgubio Luka Lešković, po nama nezasluženo.

Nakon uvodnih protokola, meč je otvorio gradonačelnik Stubice, Nikola Gospočić. Krenulo se naravno s revijalnim borbama, svojevrsnom domaćem derbiju savate klubova Stubica i Đidara. U prvom revijalnom meču Dario Boroša apsolutno je izdominirao Matiju Bočkaja, koje se hrabro držao do kraja, iako je izgledalo da bi moglo doći i do prekida u ovoj borbi. Puno je zanimljivija bila druga borba. Nakon što se othrvao snažnom naletu Matije Blažinića, Martin Dvorski pružio je odličan otpor u preostale dvije runde,  i bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik a na momente i poduzetniji. No početak je presudio na stranu Blažinića. Ta je borba proglašena za najbolju revijalnu borbu, a Blažinić za najbolje borca u revijalnom dijelu programa. U posljednjoj reviji iskusni Mirt je snažnim low kickovima radio veliku štetu Vrbancu, koji je zbog toga morao predati meč u drugoj rundi, iako je i on imao svijetlih trenutaka i odradio nekoliko kvalitetnih boksačkih serija.

Prije glavnih borbi večeri gledali smo prezentaciju savate boksa od SK Stubica. U ring su izašle sve dobne kategorije ovog kluba i uz pomoć trenera Znike prikazali mnoštvu čari ovog sporta. Kako je ruski junior Danilo Kuharenko odustao od borbe protiv Matije Petrinca, prvi su na megdan izašli Kebet i Hayk. Bila je to većim dijelom taktička „partija šaha“ koja se malo zahuktala u 3. i 4. rundi, u kojima je bolji dojam ostavio Kebet i na kraju zasluženo pobijedio. Najviše smo vidjeli u meču Viličić – Iarantcev. Bila je to bespoštedna borba s mnoštvom izmjena udaraca. Viličić je bio aktivniji, ali činilo se da Iarantcev puno jače udara. Na kraju pobjeda Viličića, ali on sam je najbolje rekao što misli o tome, kada je dignuo ruku u zrak Iarantcevu. Poslije nam je priznao da je meč za njega trebao završiti neriješenim ishdom.

I na kraju u borbi večeri sastali su se Luka Lešković i  Narek Babadzhanian. Glavnoj borbi prethodila je zanimljiva borba vitezova, koji su inače pratili reprezentativce Hrvatske i Rusije na putu prema ringu. Luka je čekao slatku osvetu protiv Nareka, no ona se nažalost nije dogodila. U pet rundi prevladavala je taktika. Činilo nam se da je Luka aktivniji i nijansu bolji, no tako nisu mislili suci i pobjedu su dali Babadzhianu, kojeg su proglasili  i za borca večeri.

Unatoč tome izbornik Predrag Šimunec i trener Stubice i glavni kretator ovog spektakla, Srećko Znika, nisu krili zadovoljstvo prikazanim od strane naših boraca. Znika i njegovi suradnici iz kluba mogu biti ponosni, jer iza sebe imaju još jedan istinski borilački spektakl i sigurni smo da već smišljaju čime će nas iznenaditi na kraju iduće godine. Ove godine zasigurno su podigli ljestvicu još više, organizacija je bila odlična.

Generalni sponzor ovog spektakla bila je tvrtka Titan nekretnine d.o.o. Zagreb, a glavni sponzori: Hotel restoran Puntar, Salvus, Famous bar, Metalis, Zagorski dvorac, CIAK auto, Hidraulika Kurelja, Ivan-Kem, Turtistička zajednica Gupčev kraj, Grad Donja Stubica i Krapinsko-zagorska županija, uz medijsko pokroviteljstvo Radio Stubice i Zagorskog lista.

U gledateljstvu se našao naravno i župan Željko Kolar, koji nije krio zadovoljstvo viđenim. Uz župana Kolara glavne nagrade dijelili su i Oksana Dvinskykh ispred generalnog sponzora Titan nekretnine d.o.o. i Tihomir Vorih vlasnik Zagorskog dvorca. Meč je službeno zatvorio gradonačelnik Stubice, Nikola Gospočić.

 

Rezultati

Glavne borbe

-70 kg: Silvije Kebet (HRV) - Adamyan Hayk (RUS) 3:0

-80 kg: Antun Viličić (HRV)- Nicolai Iarantcev (RUS) 2:1

-65 kg: Luka Lešković (HRV) – Narek Babadzhanian (RUS) 1:2

Najbolji meč: Antun Viličić (HRV)- Nicolai Iarantcev (RUS)

Najbolji borac: Narek Babadzhanian (RUS)

 

Revijalne borbe

-70 kg: Dario Boroša (Stubica) – Matija Bočkaj (Đidara) 3:0

+85 kg: Matija Blažinić (Stubica) – Martin Dvorski (Đidara) 3:0

-85 kg: Zdenko Mirt (Stubica) – Marko Vrbanec (Đidara) TKO 2. runda, pobjeda Mirta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook