Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Footloose bend predstavio svoj prvijenac, ljubavnu baladu ''Srodne duše''

Promocija je održana u Punkt Beer Houseu u Mokricama


Prvi singl Footloose benda ''Srodne duše'' jučer je predstavljen publici koja se okupila u Punkt Beer Housu u Mokricama, na službenoj promociji.

Iz benda su nam priznali kako je promocija prošla i bolje od njihovih očekivanja, jer se druženje, koje je u početku bilo zamišljeno kao intimno, na kraju pretvorilo u feštu do sitnih sati, kako to i uvijek biva kad se za dobru atmosferu pobrine ovaj peteročlani bend koji je nastao tek prije godinu i pol, a zbog svog repertoara i odlične svirke već su sada ''rasprodani'' svakoga vikenda, a mladenci ih ''kapare'' mjesecima prije.

Valentino Žlabur, Pia Kartelo, Dalibor Moštak, Antonio Pakelj i Teo Seljan jučer su okupljenima predstavili svoj prvijenac, laganu baladu ljubavne tematike ''Srodne duše''. Autor teksta i glazbe upravo je Valentino Žlabur, dok aranžman potpisuje zajedno s gitaristom Daliborom Moštakom.

– Pjesma je nastala malo po malo, još prije tri godine i negdje je u "prašini" čekala svoje vrijeme, priliku da zasja. Kako je Footloose krenuo s ozbiljnijim radom, sa svadbama, došlo je i do ideje da snimimo nešto autorsko. Sjetio sam se pjesme i svima u bendu nam se činila idealnom za naš tip posla. Prigodna za prvi ples – ispričao nam je Žlabur.

Predstavljen je i spot za ''Srodne duše'', u kojem su glavne uloge utjelovili Martina Kos i Nikola Brcko. – Zahvaljujemo našim glumcima, Martini i Nikoli. Odradili su to kao pravi profesionalci! Zahvaljujemo im i na strpljenju oko svih naših ideja vezanih uz realizaciju spota. U spotu imamo još jednog aktera, a to je Nikolin konj Trenton, pa zahvaljujemo i tom manekenu na strpljenju – rekao je Žlabur.

Za spot je bio zadužan njihov ''dežurni'' snimatelj i fotograf, ali i prijatelj Rikard Jadan iz FX foto video audio studija iz Bedekovčine. - On je s nama u "priči" banda od prvih trenutaka, potpisuje sve naše fotke i videe. Jako smo sretni našom suradnjom te ga svakako preporučujemo svima, osobito mladencima – dodao je Žlabur.



Spot je sniman na više lokacija, ali uglavnom u domaćem kraju, u Oroslavju u parku  Vranyczany, parku kod starog jezera, ali i caffe baru Roses te u Gornjoj Stubici kod crkve i dvorca Oršić, kojima također zahvaljuju na ustupljenom prostoru.

Iz benda zahvaljuju i Punkt Beer Houseu gdje je održana promocija te svim gostima, prijateljima i kolegama koji su ih došli podržati.

- Trudimo se u svaku pjesmu unijeti sebe, svoj stil, svatko na svojem instrumentu i zajedno kao bend. Smatramo da je najlakše skinuti original, a naša je želja da budemo drugačiji od ostalih. I sretno možemo reći da to ljudi jako prepoznaju i da im se sviđa – rekli su nam iz benda prilikom nedavnog intervjua za Zagorski list. Ni jedan početak nije lagan, pa nije bio ni njihov, no ustrajali su da stvore ekipu koja je entuzijastična i živi glazbu te želi raditi drugačije od ostalih i kvalitetno, stoga su na dobrom su putu da stvore prepoznatljivo ime i autorska djela koja će publika vrlo rado slušati i pjevati.

Prvijenac Footloose benda možete poslušati i pogledati na linku ispod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook