Prethodni članak
Sljedeći članak

Folklorni ansambl “Zagreb Markovac” ponovno u Mariji Bistrici

Scenom će prošetati 50-ak izvođača, zaljubljenika u hrvatsku kulturu


Nakon dvije godine pauze, Folklorni ansambl “Zagreb Markovac” ponovo kreće na svoju standardnu,  ljetnu koncertnu sezonu, koju otvara koncertom u Mariji Bistrici, ove nedjelje u Domu kulture s početkom u 18.30 sati. Simboličnim nazivom “Kolo naše opet nam se vije”, želi se naglasiti da je duh amaterizma neuništiv i nepokolebljiv i da se ansambl,  unatoč svim nedaćama, vraća svojim korijenima – očuvanju hrvatske baštine i tradicije.

Na programu su plesovi Moslavine, Primoštena, Gorskog Kotara, Zlarina, Posavine, Međimurja, Draganića te pjesme Rame (BiH). Sve točke izvode se u originalnim i rekonstruiranim narodnim nošnjama iz vlastitog fundusa.  Scenom će prošetati 50-ak izvođača, zaljubljenika u hrvatsku kulturu. Posljedni put Folklorni ansambl “Zagreb Markovac”  je u Mariji BIstrici nastupio 2018. godine. 

Voditelj ansambla je Davor Hostić, voditelj orkestra Mario Tuđina, voditeljica pjevanja  Sanda Bajuk, a mentor ansambla  Gordan Vrankovečki. Ulaz je slobodan.  Nakon Marije Bistrice Folklorni ansambl “Zagreb Markovac” održat će koncerte u Jastrebarskom, Zagrebu i Sisku, dok je za kraj predviđena ljetna turnejau  Francuskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook