Prethodni članak
Sljedeći članak

FLEGO I KOLAR U STUBIČKIM TOPLICAMA: 'Zajednički ćemo djelovati s inicijativom da se promijene zakoni kako bi specijalne bolnice mogle slobodno raditi na tržištu'

Obilaskom Specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama završio je posjet istarske delegacije Krapinsko – zagorskoj županiji


Posjet Krapinsko – zagorskoj županiji istarska je delegacija završila obilaskom Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama. Nakon posjete Specijalnoj bolnici Sveta Katarina i Općoj bolnici Zabok, kao i Regionalnoj energetskoj agenciji Sjeverozapadne Hrvatske, župan Željko Kolar ugostio je delegaciju Istre, predvođenu županom Valterom Flegom u svom uredu u Krapini, a prije polaska u Stubičke Toplice, obiđeno je i gradilište Poslovno – tehnološkog inkubatora u Krapini.

Po dolasku u Specijalnu bolnicu u Stubičkim Toplicama, delegaciju je dočekao ravnatelj bolnice dr. Davor Gredičak, koji je predstavio rad bolnice, a potom su gosti obišli nedavno uređene prostore bolnice te se upoznali s ponudom, od bazena i wellness - spa zone do prostora za masažu i terapiju te apartmana.

Kao domaćin, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je tema današnjeg posjeta upravo zdravstveni turizam. Kolegi županu prezentirao je projekte koji su u planu, a to su dogradnje specijalnih bolnica u Krapinskim Toplicama i Stubičkim Toplicama. – Republika Slovenija ima pet puta veći prihod od zdravstvenog turizma od Hrvatske, Mađarska 20 puta, a mi imamo zapravo sjajne mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma. Želimo vidjeti na koji način možemo zajednički utjecati da se maknu zakonske barijere koje treba mijenjati vezano za zdravstveni turizam, sve ono što nam priječi da možemo normalno raditi na tržištu. Jer, ključ sljedeće financijske omotnice nama je upravo zdravstveni turizam i povlačenje sredstava Europske unije za dogradnju jedne i druge bolnice i u tome želimo biti uspješni – rekao je Kolar.

Istarski župan Valter Flego čestitao je Krapinsko – zagorskoj županiji na svemu što radi u zdravstvenom turizmu te je istaknuo kako je sve što je imao prilike vidjeti ovim obilaskom zapravo impresivno. – Sada nam predstoje novi iskoraci. Zajednički moramo utjecati da se zakonske pretpostavke realiziraju, da iza toga ide cijeli niz novih investicija u zdravstvenom turizmu. Naravno da to nije u našim rukama, ali imamo vrlo konkretne inicijative i smjernice, odnosno koje pretpostavke treba učiniti da bi mogli konkurirati Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i drugim zemljama koje su u tome ispred nas. Najvažnije je omogućiti tržišno poslovanje zdravstvenih ustanova, da je zdravstvena usluga najdostupnija u zdravstvenim ustanovama, ali da te iste zdravstvene ustanove mogu i trebaju, ako žele, ostvarivati i komercijalan interes i to je upravo motiv da gosti dođu ovdje, ali i da novac ostane u Hrvatskoj – rekao je Flego na kraju svog posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji, dok je župan Kolar dodao kako bi različita ministarstva trebala promijeniti pokoji zakon da bi specijalne bolnice mogle slobodno raditi na tržištu i biti konkurentne svojim kolegama preko granice i upravo će s tom inicijativom zajednički djelovati dva župana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook