Prethodni članak
Sljedeći članak

Fiškali i Kraljevi Zagorja najbolji na 50. Festivalu Igrajte nam mužikaši

U Bedekovčini je održano jubilarno 50. izdanje festivala


Jubilarni 50. Festival Igrajte nam mužikaši održan je u nedjelju na bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini.

U natjecateljskom programu 50. Festivala Igrajte nam mužikaši nastupilo je 19 izvođača, koji su predstavili svoje nove skladbe te izveli po jednu staru skladbu iz povijesti festivala. Najboljima po glasovima publike proglašeni su Kraljevi Zagorja s pjesmom Mladost nam beži, dok je žiri najboljima ocijenio Fiškale i pjesmu Naj se popevka čuje z Bajera. Priznanja im je uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je, uz čestitke pobjednicima, zahvalio i svima koji su pridonijeli uspješnoj tradiciji ovog festivala.

- Mi u Zagorju volimo našu zagorsku popevku, volimo našu zagorsku muziku. Danas je kroz šator prošlo nekoliko tisuća ljudi i to nam je na neki način daje obavezu da nastavimo s ovim festivalom, da ga s vremenom – ako je to moguće – napravimo još boljim i prepoznatljivijim. Moramo držati sami do sebe, jer ako nećemo mi neće ni nitko drugi. Živio zagorski kaj – poručio je na bedekovčanskim jezerima župan Željko kolar.

Drugo mjesto po glasovima publike osvojili su Dečki z bregov sa skladbom Dečki z bregov vam igraju, dok je treći bio Zvonimir Gažić sa pjesmom Rodnom kraju. Drugo mjesto u ocjenjivanju žirija osvojili su Kajtoneri sa skladbom Najlepša roža, dok je treća bila grupa Fantastik i pjesma za Zagorje. Nagradu za najbolji scenski nastup dobili su Fiškali sa skladbom Naj se popevka čuje z Bajeri, dok je autor stihova Oliver Korade dobio i posebnu nagradu za tekst. Priznanja su im dodijelili načelnik Bedekovčine Darko Ban, direktorica Radija Kaj Marija Petanjek te predsjednik stručnog ocjenjivačkog suda Siniša Miklaužić.

Na jubilarnom 50. festivalu dodijeljena su i priznanja brojnim zaslužnima osobama, koje su u proteklih pola stoljeća festivalu dale poseban doprinos. Priznanja su dodijelili, načelnik Bedekovčine Darko Ban i direktorica Radija Kaj Marija Petanjek i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je čestitala organizatorima i svim dosadašnjim izvođačima te zahvalila generacijama slušatelja, koji od 1968. godine prate ovaj festiva.

Organizatori Festivala Igrajte nam mužikaši su Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook