Prethodni članak
Sljedeći članak

Financiranje obrazovanja nezaposlenih osoba

Hrvatski zavod za zapošljavanje u okviru Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2009. i 2010. godinu provodi mj


Hrvatski zavod za zapošljavanje u okviru Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2009. i 2010. godinu provodi mjeru Financiranje obrazovanja nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada.

Ciljevi su ove mjere osigurati adekvatno obrazovanje dugotrajno nezaposlenih i ostalih ranjivih skupina nezaposlenih s ciljem otklanjanja rizika od dugotrajne nezaposlenosti, podići razinu kvalificiranosti radne snage, a posebice mladih osoba koje su prekinule srednjoškolsko obrazovanje, žena primarne dobi nižeg ili neadekvatnog obrazovanja i osigurati uključenost odraslih u programe cjeloživtonog obrazovanja.

U okviru provedbe tih mjera za ovu godinu, Područna služba Krapina je na obrazovanje uputila 105 nezaposlenih osoba. Do sada je uspješno završeno osposobljavanje za 5 sobarica, 7 slastičara, 3 pekara, 8 zaštitara, 5 poslovnih tajnica, 10 njegovatelja, 8 wellness terapeuta i 12 operatora na CNC strojevima.

Ovih su dana u prostorima Srednje škole Oroslavje i uručena uvjerenja o završenom osposobljavanju dvanaestorici operatera na CNC strojevima. U tijeku su još osposobljavanja za 15 njegovateljica, 6 zavarivača REL postupkom, 4 zidara, 12 rukovatelja viličarem i 10 šivača čije će obrazovanje završiti tijekom srpnja i kolovoza kada će se održati i završni ispiti. Treba naglasiti da su od 1. srpnja zaposlene tri njegovateljice i jedan zaštita

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook