Prethodni članak
Sljedeći članak

Festival narodnih priča, legendi KZŽ i mitova na temu coprnica

Na festivalu će biti održano više od desetak različitih programa, događanja u kojima će sudjelovati preko trideset umjetnika iz gotovo svih područja umjetničkog djelovanja - od likovne, glazbene, plesne, kazališne i filmske umjetnosti do fotografije i kulturne baštine te tako oživjeti narodnu predaju, legende i mitove Krapinsko-zagorske županije


U subotu, 15. rujna u Dvoru Veliki Tabor održat će se Festival narodnih priča, legendi i mitova Krapinsko - zagorske županije - LegendFest Veliki Tabor na temu coprnica u organizaciji udruge Val kulture i Dvora Veliki Tabor.

Na festivalu će biti održano više od desetak različitih programa, događanja u kojima će sudjelovati preko trideset umjetnika iz gotovo svih područja umjetničkog djelovanja - od likovne, glazbene, plesne, kazališne i filmske umjetnosti do fotografije i kulturne baštine te tako oživjeti narodnu predaju, legende i mitove Krapinsko-zagorske županije.

Od 19 sati očekuju vas predavanja, radionice, projekcije, predstave te koncerti. Održat će se tako predavanje pod nazivom Folklorni motivi u Hrvatskoj i Europi, radionica Pričajmo slikama i Čuvari svirala. Bit će tu i projekcija Fantastični svijet hrvatskog i lutkarskog filma, predstava Črna kraljica, Šuma Striborova te koncert Dunje Knebl, Lidije Bauk i Elvisa Lovrića pod nazivom Tri glasa, tri gitare, tri coprnice, Gipsy Boogie Ča god i grupe Plet.

U 23.15 coprnica ide na spavanje i pali se velika skulptura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook