Prethodni članak
Sljedeći članak

FENOMENALNI REZULTATI BISTRIČANACA: Petar Jakopec trostruki prvak svijeta u nanbudou, do medalja i Marko Ležaić, Dora Brlek i Doris Babić

Hrvatska Nanbudo reprezentacija sjajno je nastupila u Španjolskoj na Svjetskom nanbudo prvenstvu, koje se održalo proteklog vikenda. Ogroman doprinos izvrsnim rezultatima dali su i članovi Nanbudo kluba Marija Bistrica - seniori Dora Brlek, Petar Jakopec i Marko Ležaić, te kadetkinja Doris Babić


U subotu prvoga dana Hrvatska je osvojila čak 12 medalja. Kod seniora Petar Jakopec osvojio je zlato i u katama (preko 75 kg) i u borbama (do 84 kg), Marko Ležaić broncu u katama (do 75 kg), a Dora Brlek broncu u borbama u kategoriji do 60 kg. Iz Nanbudo kluba Sunce Natko Lugarić je dodao zlato u borbama u kategoriji do 68 kg i srebro u katama (do 75 kg), Zrinka Samac zlato u kategoriji preko 60 kg, a Dorotea Sremec bronce u katama i borbama (preko 60 kg). U ekipnoj kategoriji i muška i ženska ekipa u katama se okitila srebrnim medaljama. Kod juniora Josip Crnković iz Nanbudo kluba Slavonija Okučani osvojio je brončano odličje u kategoriji preko 66 kg, dok je Bistričanka Doris Babić kod kadetkinja na kraju bila četvrta.

U nedjelju kada su na rasporedu bila natjecanja u apsolutnim kategorijama Hrvatska je osvojila oba zlata u ekipnim borbama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Tako se Jakopec domogao i trećeg zlata. Također Marko Ležaić je osvojio u apsolutnoj seniorskoj kategoriji srebro, a Doris Babić srebrom se okitila u apsolutnoj kadetskoj kategoriji. Kod seniorki u apsolutnoj kategoriji Dorotea Sremec osvojila je brončanu medalju. Petar Jakopec je uz Kamerunca Célestina Tamleu Simoa, proglašen i najboljim natjecateljem kod seniora. Treneri hrvatske reprezentacije Branko Užarević i Zlatko Redžić iznimno su zadovoljni nastupima naših reprezentativaca, ocijenivši ih povijesnim uspjehom. I iz kuta Nanbudo kluba Marija Bistrica ovo je povijesno natjecanje, koje je ispisalo sjajnu čestitku za 25. rođendan kluba. Bistričanci se kući vračaju sa ukupno 6 pojedinačnih (po dva zlata, srebra i bronce) i 4 ekipne medalje (po dvije zlatne i srebrne). Velika je to potvrda uspješnog 25-godišnjeg rada i dodatni motiv za dalje.

Odlazak na Svjetskom nanbudo prvenstvo uz Županiju Krapinsko-zagorsku i Školski sportski savez Krapinsko-zagorske županije osigurali su i Općina Marija Bistrica, TZO M. Bistrica te brojni donatori, pokrovitelji i sponzori, kojima se cijela hrvatska nanbudo reprezentacija zahvaljuje na potpori i podršci. Doček hrvatske nanbudo reprezentacije u Mariji Bistrici bit će u nedjelju nakon podneva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook