Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo što će sve predsjednica raditi u Zagorju i što Zagorci kažu o njenom dolasku

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u Zagorje stiže sutra


Kako je i najavila na početku svog mandata, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović s vremena na vrijeme izmješta svoj Ured na nekoliko dana po raznim dijelovima Hrvatske, a u sklopu te njene prakse sada je došla na red Krapinsko-zagorska županija.

Predsjednica Kitarović, inače, u Zagorje stiže sutra, u srijedu, a njeno izmještanje Ureda u Krapinu svečano će se obilježiti u 9:30 sati podizanjem zastave Ureda predsjednice ispred Ureda župana u Magistratskoj ulici, na što su pozvani i svi građani Krapinsko - zagorske županije. Nakon toga predsjednica će održati sastanak s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima zagorskih gradova i općina, potom će se susresti s predstavnicima zagorskih udruga branitelja Domovinskog rata, a zatim i s predstavnicima Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, koje organizira Festival kajkavske popevke, kojem je predsjednica redovito visoka pokroviteljica. Tijekom dana predsjednica će u svom krapinskom uredu primiti i predstavnike nekoliko udruga koje se bave humanitarnim, socijalnim i kulturnim radom te posjetiti OŠ 'Augusta Cesarca' u Krapini te gradilište Područne škole 'Martinišće' u Zaboku.

Anketa: Pitali smo građane što misle o izmještenju Ureda predsjednice RH u Zagorje

Zdenko Šimec (50), Veliko Trgovišće


Čuo sam da dolazi predsjednica i ponosan sam zbog toga. Neka dođe, neka vidi malo što Zagorci rade. Njezin posjet i susret s političarima i gospodarstvenicima možda bi nam mogao i nešto dobro donijeti. Ako budem imao vremena dok je u Zagorju, pokušat ću je doći pozdraviti.

Mira Pracaić (52), Krapinske Toplice


Kako mi ne bi bilo drago da nam dolazi predsjednica, neka vidi kako je lijepo Zagorje, kako napreduje, ima što vidjeti. Mislim da bi nam predsjednica mogla i nešto pomoći, ipak je na visokoj funkciji. Neka obrati pažnju i zauzme se za otvaranje radnih mjesta, da nam mladi ne odlaze.

Danko Boronjek (67), Donja Stubica


Drago mi je što nam dolazi predsjednica. Možda će nam moći riješiti neke probleme, poput nezaposlenosti, da bude više posla, mislim da može pomoći, da ima ipak neki utjecaj, lijepe riječi i diplomacija znaju puno značiti. Možda je probam negdje 'uloviti' i pozdraviti.

Lorena Lovrentjev (25), Zabok


Čula sam da nam dolazi predsjednica Kolinda i iskreno, meni je svejedno, nemam neko posebno mišljenje o tome. Mislim da je to malo samopromocije, da nam njezin dolazak ne može ništa konkretno značiti ni pomoći, daj Bože da se varam. Ne mislim je doći gledati niti pozdravljati.

Nikica Dlesk (48), Sveti Križ Začretje


Predsjednica je svagdje drugdje već bila, red je da dođe i u Zagorje. Ne znam baš da li će to nešto konkretno značiti. Velike koristi za nas sigurno neće biti od toga, ona nema neke ovlasti, više je figura. Budemo malo gledali Zagorje na televiziji. Možda je sretnem u četvrtak u Krapini na placu.

Vladimir Kolar (70), Zabok


Nije mi posebno drago što dolazi predsjednica, nikakve koristi od toga. Oni samo za sebe gledaju, za svoju korist. Ona nam ne može ništa pomoći, nema nikakve ovlasti ni utjecaja, ona je samo marioneta. Sigurno je neću ići pozdravljati, nisam baš njezin ljubitelj, ne zanima me to.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook