Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo koje deficitarno zanimanje trebate izabrati da bi vas stipendirali zagorski obrtnici

Na inicijativu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije prijavilo se troje obrtnika koji su zainteresirani za stipendiranje učenika prvih razreda deficitarnih zanimanja


Troje zagorskih obrtnika, Ivica Roginić, vlasnik obrta Stiv – elektroinstalacije i građenje iz Svetog Križa Začretja, ugostitelj Branko Greblički Ventek, vlasnik obrta za ugostiteljstvo i turizam ''Zelenjak Ventek iz Kumrovca i mesar Željko Borošak, vlasnik Mesnice – klaonica J&Ž iz Klanjca spremni su stipendirati učenike prvih razreda deficitarnih zanimanja. Inicijativa je potekla od naše zagorske Obrtničke komore.

Ivica Roginić, vlasnik obrta Stiv - elektroinstalacije i građenje će sa 400 kuna mjesečno stipendirati po jednog učenika za soboslikara, tesara i montera suhe gradnje. Branko Greblički Ventek, stipendirati će jednog kuhara ili konobara, a iznos stipendije je 500 kuna mjesečno.

Željko Borošak stipendirati će jednog mesara i to s 500 kuna mjesečno. Zainteresirani učenici navedenih zanimanja mogu se osobno javiti obrtnicima, a kontakti su objavljeni na web stranici zagorske Obrtničke komore.

O tome kakav je interes i zašto su se naši obrtnici odlučili stipendirati učenike i kako pronalaze radnu snagu pročitajte u sljedećem broju Zagorskog lista.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook