Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo gdje i kako u Zagorju možete donirati knjige za vukovarsku knjižnicu

Na inicijativu predsjednika DVD-a Sveti Križ Začretje, Miljenka Šoštarića, a u dogovoru s ravnateljicom Gradske knjižnice Vukovar, Jelene Miškić, svetokriški vatrogasci počeli su s prikupljanjem knjiga koje će donirati vukovarskoj knjižnici uoči Božića


Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Križ Začretje prikuplja knjige koje će uoči Božića kao donaciju pokloniti Gradskoj knjižnici Vukovar. Inicijativa je došla od samog predsjednika DVD-a Miljenka Šoštarića, koji redovito, pogotovo uz predblagdansko vrijeme, organizira razne humanitarne akcije u skladu, dakako, s njihovim mogućnostima.

Kako nam je rekao, čitava ova akcija odvija se u dogovoru s ravnateljicom Gradske knjižnice Vukovar, a osim samih svetokriških vatrogasaca, Šoštarić poziva i sve građane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju i doniraju knjige. –Inicijativu sam pokrenuo na način da uključimo i građane, a sve s ciljem da se prikupi što više knjiga za vukovarsku knjižnicu, dakako u suradnji s ravnateljicom Jelenom Miškić. Pozivam stoga sve koji se žele uključiti u ovu akciju da svoje donacije predaju do petka, 15. prosinca, ili u prostorije DVD-a, radnim danom od 17 do 20 sati ili nek kontaktiraju mene osobno na broj 098 228 013. Nakon toga mi ćemo, uoči Božićnih blagdana, knjige odnijeti i predati knjižnici u Vukovar – rekao nam je Šoštarić.

Za komentar ove humanitarne akcije kontaktirali smo i ravnateljicu Gradske knjižnice Vukovar, koja je, kaže, vrlo ganuta gestom. –Iznimno se radujemo svakoj donaciji, posebno kada ona dolazi iz nama ne baš bliskih krajeva Hrvatske. Split se uključio u akciju, Dalmacija cijela je na nogama i doista mi je čast i zadovoljstvo da svjedočim jednom velikom zajedništvu. Svaka knjiga koja dođe u našu Gradsku knjižnicu Vukovar nama je doista dragocjena jer, osim što njegujemo kulturna naslijeđa, njegujemo i to jedno prijateljstvo i nakanu dobrih ljudi da nam se pomogne i da se pridonese – rekla je zahvala ravnateljica Miškić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook