Prethodni članak
Sljedeći članak

'Eksperimentalnim programom kurikularne reforme 'Škola za život' škole i učenici dobivaju višestruke koristi'

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj danas je bila u posjeti Gimnaziji Antuna Gustava Matoša Zabok i Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec


Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj danas je bila u posjeti Krapinsko-zagorskoj županiji kako bi profesorima odnosno učiteljima i stručnim suradnicima dviju škola, Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok i OŠ Josipa Broza Kumrovec, održala savjetnički posjet budući da spomenute škole od školske godine 2018./2019. počinju s radom eksperimentalnog programa kurikularne reforme 'Škola za život'.

Tako je u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša pomoćnica ministrice, zajedno s dvije stručne savjetnice iz radne skupine, Sonjom Rupčić Petelinc i Željkom Winkler, održala ogledni sat. Sve prisutne je u ime Gimnazije pozdravila ravnateljica Bibijana Šlogar, kao i zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek koje nisu krile zadovoljstvo što se zabočka Gimnazija uključuje u program 'Škola za život'.

Na susretu su prisustvovali i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, saborska zastupnica Marija Puh kao i predsjednik gradskog vijeća Grada Zaboka Žarko Ivančić. Kako nam je objasnila Šlogar, sastanak je bio konstruktivan budući da su profesori i stručni suradnici iz prve ruke postaviti pitanja vezano za sve što iz zanima vezano za program 'Škola za život.

U Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec pomoćnica ministra je također upoznala tamošnje učitelje i stručne suradnike s programom 'Škola za život', a dočekali su je ravnateljica škole Željka Töpfer, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, koji je podsjetimo, bio začetnik inicijative da se OŠ Josipa Broza Kumrovec uključi u eksperimentalni program, njegova zamjenica Danijela Lončar te načelnica Općine Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak.

Pomoćnica ministrice obrazovanja Kralj tom je prilikom istaknula kako ovim programom škole dobivaju višestruke koristi. – Škole će se opremiti u tehničkom smislu, učitelji će biti rasterećeni od administracije, a ujedno će biti i u programu u napredovanja i stručnog osposobljavanja. Za učenike je program 'Škola za život' korak prema modernom obrazovanju gdje njihovo učenje neće biti usmjereno prema ponavljanju činjenica već na stvaranju praktičnih znanja – istaknula je Kralj.

Zamjenica župana Jasna Petek iskoristila je priliku da pozdravi uključivanje zagorskih škola u eksperimentalni program. – Smatram da je to dobar temelj za nadogradnju cjelovite reforme obrazovanja koja se treba provesti u budućnost – objasnila je Petek dok je saborska zastupnica izjavila kako je njezin cilj da se ulaže što više u Krapinsko-zagorsku županiju te je također pozdravila uključivanje zagorskih škola u spomenuti program.

Načelnik Šplajt je izrazio zadovoljstvo što će kumrovečki mališani dobiti, kako je kazao, obrazovanje za 21. stoljeće. Dodajmo kako je i polovica učenika OŠ Josipa Broza Kumrovec čine učenici s područja Zagorska Sela te ja načelnica Zagorskih Sela danas također izrazila veliko zadovoljstvo današnjim posjetom pomoćnice ministrice Kralj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook