Prethodni članak
Sljedeći članak

EKO, ETNO, FLETNO: Nastupi KUD - ova, svadbeni običaji, domaća kapljica i hrana oduševili prisutne

Po prvi se puta u Kumrovcu održava festival Eko, etno, fletno


U Kumrovcu je otvoreno prvo izdanje Eko, etno, fletno, trodnevne manifestacije u sklopu kojeg su organizirana brojna događanja. Jučer je održana edukativna  radionica i prezentacija crossmintona, dok je subota rezervirana za nastup KUD - ova, nezaobilaznu zagorsku svadbu te prodaju proizvoda OPG - ova.

Povodom otvorenja događanja načelnik Kumrovca Robert Šplajt zahvalio je svima na pomoći oko organizacije događanja. - Po prvi smo se puta upustili u organizaciju ove manifestacije,  a nije nas moglo spriječiti ni vrijeme. Pripremili smo za svakoga ponešto, a u sutra u nedjelju naš čeka još predstava Kerekesh teatra 'Ufuraj se i pukni' - naglasio je načelnik.

Predsjednica TZ područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, ujedno i načelnica Zagorskih Sela, Ksenija Krivec Jurak pozdravila je okupljene uz riječi kako se nada da će ovo događanje postati tradicija u ovakvom trodnevnom obuhvatu. Saborska zastupnica Marija Puh posebno je pohvalila Etno udrugu Zipka koja i ove godine, kao i dugi niz godina, upriličuje zagorsku svadbu. Puh je istaknula kako joj je drago da se dobar glas o Kumrovcu sve više širi,  a pohvalila je i općinsko vodstvo. Izaslanik potpredsjednika Vlade Predraga Štromara i saborski zastupnik Stjepan Čuraj otvorio je samu manifestaciju poručivši svima da se dobro zabave.

Valja reći da su na samom početku atmosferu zagrijale Desinićke mažoretkinje, a da su se u glazbenom programu predstavili KUD - ovi iz čitave Hrvatske. Bili su tu KUD iz Jarmine, KUD Mate Balota iz Raklja, KUD Đurmanec te Etno udruga Zipka.

OPG - ovci su posjetiteljima ponudili domaći med, bučino ulje, zimnicu, suhomesnate proizvode, prirodnu kozmetiku, proizvode od lavande, nakit, vino i voćne sokove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook