Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvorani se najviše raduju učenici, a gradnja bi trebala krenuti s ljetnim praznicima

Danas je u Zlatar Bistrici potpisan ugovor o sufinanciranju gradnje školske sportske dvorane


Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić i ravnateljica OŠ Zlatar Bistrica Jasna Kokot Pelko danas su u Zlatar Bistrici potpisali tripartitni ugovor oko financiranja izgradnje školske sportske dvorane, nakon što je stara dvorana 2. siječnja 2016. godine izgorjela u požaru.

Izgradnja nove dvorane koštat će 19,2 milijuna kuna. Nakon što je krajem prosinca Vlada RH dala suglasnost Općini Zlatar Bistrica za zaduženje kod Zagrebačke banke d.d. u iznosu od 10 milijuna kuna, s rokom otplate kredita od 15 godina, zatvorena je financijska konstrukcija. Tako će se, uz novce od kredita, gradnja dvorane financirati s 5,2 milijuna kuna koliko je OŠ Zlatar Bistrica ostalo od isplate osiguranja štete, a 4,7 milijuna kuna dat će Krapinsko – zagorska županija iz decentraliziranih sredstava i dijelom iz vlastitih.

- Dogovorili smo da će 25 % od tih 10 milijuna kuna vraćati Općina, a 75 % kredita će vraćati Županija – istaknuo je župan, dodavši da se raspisivanje javnog poziva za izvođače radova očekuje za 4 do 5 tjedana, a ako neće biti razloga za žalbe i poništavanje natječaja, izgradnja dvorane mogla bi započeti čim završi nastava. - S početkom ljetnih praznika bilo bi objektivno da počnemo s radovima. Županija će biti veliko gradilište jer ćemo ići paralelno sa četiri natječaja za energetsku obnovu škola, ide natječaj za dvoranu u Đurmancu i Hrašćini, za poduzetnički inkubator, bit će puno radova i bojim se samo da neće biti dovoljno samih izvođača radova na raspolaganju – dodao je Kolar.

Da je ovo važan dan za općinu, školu i županiju, potvrdio je načelnik Miholić. – Dvorana koju ćemo dobiti bit će još kvalitetnija i bolja i bit će to objekt koji su zaslužili mještani općine te zahvaljujem na suradnji i županu i KZŽ i ravnateljici škole – napomenuo je načelnik Miholić. Svoje je zadovoljstvo izrazila i ravnateljica Jasna Kokot Pelko, koja je istaknula da se novoj dvorani najviše raduju učenici, ali i djelatnici i roditelji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook