Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvojici Zagoraca iskopčali plin, a oni našli način kako da ga kradu

Sve je više domišljatosti korisnika koji neovlašteno koriste plin pa je stoga i potrebno obavljati sustavne kontrole - rekao nam je Stjepan Ščapec iz Plina Konjščina


Dvojica muškaraca, 38-godišnjak iz Sušobrega i 62-godišnjak iz Zlatar Bistrice 'uhvaćeni su' u krađi plina. Policijska uprava krapinsko zagorska izvijestila je kako su dvojica muškaraca neovlašteno koristili zemni plin u svojim domaćinstvima u razdoblju od 1. ožujka 2017. godine do 28. veljače 2018. godine, čime su Plin Konjščina d.o.o u oba slučajeva, oštetili za više tisuća kuna.

Iz Plina Konjščina su nam rekli kako je nedavno otkrivanje neovlaštene potrošnje otkriveno po kontrolama iskopčanih i trenutno neaktivnih korisnika. - Sve je više domišljatosti korisnika koji neovlašteno koriste plin pa je stoga i potrebno obavljati sustavne kontrole iz tih, ali naravno i iz sigurnosnih razloga - rekao nam je Stjepan Ščapec iz Plina Konjščina.

Dakle, Plin Konjščina uz redovnu kontrolu plinskih instalacija i redovne zamjene brojila obavlja i izvanredne kontrole na svojem sustavu kako vanjske ulične plinske mreže tako i postojećih korisnika plina na mjerenom dijelu plinskih instalacija. Glasnogovornik Policijske uprave krapinsko – zagorske Zoran Lončar rekao je kako se u posljednjih nekoliko godina dogodilo par slučajeva krađe plina. - Možemo reći da su ovakvi slučajevi krađe specifični – rekao je Lončar i dodao kako je, protiv spomenute dvojice, podnesena kaznena prijava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook