Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvije tvrtke zainteresirane za kupnju zemljišta u zabočkoj Gospodarskoj zoni

Održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka sazvana po hitnom postupku


U ponedjeljak, 29. listopada održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka sazvana po hitnom postupku, a na dnevnom je redu bilo pet točaka. Godišnji izvještaj o radu za odgojno obrazovnu godinu 2018/ 2019 te Godišnji plan i program te Kurikulum za odgojno – obrazovnu godinu 2018/2019 prezentirala je ravnateljica Dijana Lovinčić – Crnković.

Rekla je kako je u prošlo pedagoškoj godini u vrtić bilo upisano 303 djece, a da se plan izvršavao sukladno financijskim mogućnostima.

– Donacijom jednog roditelja od 50 tisuća kuna nabavili smo jednu spravu za vanjsko igralište, a još jednom donacijom od 40 tisuća kuna opremit ćemo senzornu sobu te nabaviti još neku didaktiku – istaknula je ravnateljica dodajući kako je osnivač, odnosno Grad Zabok, prijavio projekt zamjene cjevovoda u vrtiću na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za što je dobiveno više od 364 tisuće kuna što će uvelike riješiti probleme puknuća cijevi i drugih problema s njima koji se javljaju zbog dotrajalosti. Vijeće je dalo suglasnost i za prodaju dvaju zemljišta u Gospodarskoj zoni. Kako je objašnjeno, za jedno je zemljište zainteresirana tvrtka Dunapack dok je za drugo zainteresirana tvrtka Meditex.

Obje tvrtke planiraju širiti svoje pogone. Vijećničkih pitanja nije bilo mnogo. Tek je nezavisna vijećnica Nataša Hlaban pitala kako teče provedba projekta MIPOS te u kojoj je fazi prijava projekta Regenerator. Zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, koja je ujedno i voditeljica tog projekta, odgovorila je kako su od prvog srpnja zaposlene žene koje brinu o korisnicima, da je već izvršena prva evaluacija projekta te su dobiveni pozitivni komentari. – Voljeli bismo da se ovaj projekt, nakon dvije godine, koliko traje razdoblje njegova provođenja, produlji jer se već dosad pokazao vrlo korisnim – rekla je Đurek. O projektu Regenerator govorio je gradonačelnik Ivan Hanžek. Tako je rekao da je projekt prijavljen 4. 10. 2018. i kako se očekuje pozitivan ishod.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook