Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD ZABOK ODRADIO VATROGASNU VJEŽBU: Uspješno evakuirali stanare i ugasili požar na 5. katu

Protekle subote operativno članstvo DVD-a Zabok održalo je javnu taktičku vježbu na stambeno - poslovnoj zgradi, tzv. vojnom neboderu koji ima 7 katova, a nalazi se u centru grada Zaboka


Taktička pretpostavka bila je da je izbio požar na petom katu zgrade u jednom stanu te je bilo potrebito čim prije požar lokalizirati i ugasiti te istovremeno vršiti evakuaciju stanara sa 6. i 7. kata. Budući da se ZJVP Zabok nalazila na drugoj intervenciji, DVD Zabok samostalno izlazi na intervenciju, vrši lokalizaciju i gašenje požara te istovremeno spašavanje - evakuaciju stanara kao i pasivnu lokalizaciju i zaštitu zgrade. Na intervenciju izlazi se navalnim vozilom MAN, autoljestvom Mercedes DL-30, autocisternom Mercedes 7000l vode i kombi vozilom Peugeot te 20 vatrogasaca.

Usprkos tome što je padala kiša vježba je odrađena vrlo kvalitetno i na visokom profesionalnom nivou prema ocjeni predsjednika Vatrogasne zajednice Županije i zapovjednika VZG grada Zaboka, uz navedene vježbu su još pomno promatrali predsjednik gradskog vijeća grada Zaboka Žarko Ivančić, predstavnici susjednih DVD-a Gubaševo, Pavlovec, Špičkovina te mnogobrojni građani grada Zaboka. Nakon analize vježbe nastavljeno je zajedničko druženje u dvorani DVD-a Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook