Prethodni članak
Sljedeći članak

DVA OSKARA ZA ŠUDIGO

Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok osvojili su čak dva Oskara znanje..


Svečana dodjela Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima i njihovim mentorima održala se u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Posebno priznanje MZOS u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje  dodjeljuje se od 2005. godine.

U školskoj godini 2013./2014 ovo vrijedno priznanje dobilo je 336 učenika osnovnih i srednjih škola koji su postali državni pravci u znanju, likovnoj umjetnosti, glazbi i plesu. Čak 56 nagrađenih Oskarom znanja osvojili su prvo, drugo ili treće mjesto na međunarodnim natjecanjima.

Uz odavanje počasti najboljim učenicima, Vinko FIlipović, ravnatelj AZOO-a, te  Sabina Glasovac, pomoćnica ministra obrazovanja, uručili su i posebno priznanje za više od 200 mentora.

Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok osvojili su čak dva Oskara znanja za osvojena prva mjesta na Državnom natjecanju –izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna (LIK 2014.)

Učenica 1. razreda likovne umjetnosti i dizajna Marija Gebert s mentoricom Aleksandrom Mašić Tumpa te Klaudija Petrinić učenica 3. razreda grafičkog dizajna s mentoricom dr. art. Mirjanom Smolić Drempetić dobitnice Oskara znanja zaslužuju sve pohvale za osobni uspjeh te značajan doprinos u podizanju kvalitete rada i ugleda same ustanove.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook