Prethodni članak
Sljedeći članak

DRŽAVNA TAJNICA MAĐERIĆ: 'Ranjive skupine društva treba staviti u aktivnu ulogu kako bi se zaposlili i bili korisni sudionici društva'

Državna se tajnica u Krapini i dotakla teme smještajnih kapaciteta u dječjim vrtićima


Danas se u Krapini u maloj dvorani Pučkog učilišta Krapina održava informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina' koju organizira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na sastanku sudjeluje 48 predstavnika zagorskih udruga, institucija, ustanova, gradova i općina, vodi ga državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Margareta Mađerić, a domaćin je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

- Sredstva za projekt su predviđena u iznosu od 100 milijuna kuna, a prijavitelji su jedinice lokalne i regionalne samouprave, zaklade, nevladine udruge te sve one čiji su rad i djelovanje usmjereni prema marginaliziran im skupinama, kao što su nezaposlene osobe, beskućnici, žrtve obiteljskog nasilja, pripadnici nacionalnih manjina, liječeni ovisnici – objasnila je državna tajnica i dodala kako sve te ranjive skupine društva treba staviti u aktivnu ulogu kako bi se zaposlili i bili korisni sudionici društva.

Odaziv na radionicu je bio vrlo dobar, a državna tajnica vjeruje kako će rezultirati dobrim projektima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Državna tajnica je s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem razgovarala i o Centru za socijalnu skrb Krapine koji priprema kvalitetan projekt za Europski socijalni fond, ali i o nizu drugih aktivnosti vezan uz Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu. - Vjerujem da ćemo u radu s gradonačelnikom Gregurovićem pronaći rješenja i za veće kapacitete u dječjim vrtićima i to ne samo u Krapini već i u cijeloj Hrvatskoj – zaključila je državna tajnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook