Prethodni članak
Sljedeći članak

Država povećala sredstva za zagorsko Veleučilište na 4,1 milijun kuna


U Hrvatskom saboru danas se raspravljalo o amandmanima klubova zastupnika na prijedlog Proračuna RH. Zahvaljujući, kako nam je rekao potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, pritiscima oporbe povećana su sredstva namijenjena Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina za 2.700.000 kuna, odnosno na 4.100.000 kuna. Bio je to jedan od amandmana zagorskog SDP – a koji je predstavljen na jučerašnjoj press konferenciji. Marko Vešligaj i Siniša Hajdaš Dončić amandmanom su tražili za VHZK 5 milijuna kuna za saniranje dugova i tekuće poslovanje.



Amandman za istu temu podnijela je i Stranka rada i solidarnosti BM 365 također tražeći povećanje sredstava za zagorsko Veleučilište na iznos od 4.100.000 kuna.



Iako bi ovo trebala biti dobra vijest za sve Zagorce, ni ona nije prošla bez standardnih političkih prepucavanja na društvenim mrežama. Iako su amandmane podnijele i jedna i druga stranka, na Facebooku pristaše Bandićeve stranke u Zagorju optužuju SDP – ovce da se kite njihovim perjem jer smatraju da je samo Stranka rada i solidarnosti BM 365 dala amandman za Veleučilište. Kod Zagoraca čini se, nikad sloge.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook