Prethodni članak
Sljedeći članak

Društvo multiple skleroze KZŽ obilježilo Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Tim povodom u Zaboku je održana konferencija za novinare i predavanje u Centru za mlade i nezavisnu kulturu


Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije obilježilo je u srijedu, 05. prosinca Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Tim povodom u Zaboku je održana konferencija za novinare i predavanje u Centru za mlade i nezavisnu kulturu. Tema konferencije bila je: Liječenje multiple skleroze bez diskriminacije! Ukinuti diskriminirajuće kriteriji za liječenje oboljelih od multiple skleroze. Na konferenciji su dr. sc. Mario Habek, KBC Zagreb i Nada Smrekar, predsjednica Društva multiple skleroze KZŽ predstavili nove smjernice za liječenje multiple skleroze i uvođenje lijeka za liječenje primarno progresivnog oblika multiple skleroze. Događanju je nazočila i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.

Središnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održano je u ponedjeljak, 03. prosinca 2018. godine. Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom, odnosno predstavnicima svih udruga osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije organizirala je mimohod kroz centar grada Krapine. Mimohod je počeo ispred Grada Krapine, a završio ispred SŠ Krapina. Mimohodom se željela podignuti svijest o osobama s invaliditetom te unaprijediti suradnja između lokalne zajednice i osoba s invaliditetom, naročito u dijelu mobilnosti i pristupačnosti. Mimohod je uključio obilazak ključnih javnih institucija kako bi se na licu mjesta utvrdila pristupačnost te pokušalo iznaći rješenje za poboljšanje postojeće situacije. Nakon mimohoda, u Srednjoj školi Krapina održana je rasprava na kojoj su doneseni zaključci s preporukama za poboljšanje pristupačnosti omogućavanja veće socijalne uključenosti osoba s invaliditetom. U mimohodu je sudjelovalo šezdesetak osoba s invaliditetom, predstavnika/ca Krapinsko-zagorske županije, Policijske uprave krapinsko-zagorske, centara za socijalnu skrb i drugih zainteresiranih. Tom prilikom dijeljen je i letak o zlouporabi parkirnih mjesta označenih za osobe s invaliditetom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook