Prethodni članak
Sljedeći članak

Društveni dom Grabrina dobiva novu fasadu, stolariju i sustav grijanja, do kraja godine radovi i u Gornjim Matencima i Gornjem Hruševcu

Društveni dom Grabrina dobiva novu fasadu, stolariju i sustav grijanja, do kraja godine radovi i u Gornjim Matencima i Gornjem Hruševcu


Na području Grada Donja Stubica nastavlja se energetska obnova društvenih domova. Nakon što su obnovljeni društveni dom u Pustudolu i Donjim Matencima, obnova ove godine čeka još tri društvena doma. Novo ruho dobivaju tako Društveni dom Grabrina u Gornjoj Podgori te društveni dom u Gornjim Matencima i Gornjem Hruševcu. Prvi za obnovu je na redu Društveni dom Grabrina na kojem je Grad Donja Stubice prošle godine sam obnovio krovište, investiravši oko 130.000 kuna.

 


- Za obnovu Društvenog doma Grabrina potpisan je ugovor s izvođačem radova Vodolimom Brundula, a uvođenje u posao je 10. kolovoza. Obnova uključuje izvedbu nove fasadne ovojnice, izmjenu stolarije, novi sustav grijanja i električne instalacije, a ukupna vrijednost radova je 729.470.63 kuna – rekao je gradonačelnik Nikola Gospočić. Obnovu sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odnosno Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u sklopu poziva Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, u maksimalnom iznosu od 423.000 kuna, ostatak Grad i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz vlastite komponente.

 

Taj je dom građen 80 –ih godina, a nakon što je Grad sanirao krovište, novom fasadom, stolarijom i grijanjem dobit će novi sjaj. U tom se domu nalaze trgovina i kafić u najmu, a dio je namijenjen mještanima za njihove aktivnosti. Što se tiče društvenim domova u Gornjim Matencima i Gornjem Hruševcu u petak 24. srpnja bio je zadnji dan za zaprimanje prijava. Za svaki dom su pristigle četiri ponude. Sada su u fazi pregleda i ocjena. Kroz 30 dana bit će donesena i odluka o odabiru izvođača, kako bi se krajem godine moglo i u obnovu tih dvaju domova – dodao je Gospočić. Vrijednost radova na domu u Gornjim Matencima je 700.586 kuna bez PDV-a, a domu u Gornjem Hruševcu 653.193,05 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook