Prethodni članak
Sljedeći članak

[DRUGI DAN POSJETA] Nastavljeni sastanci delegacije Krapinsko-zagorske županije u Kosovu

Delegacija Krapinsko – zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom danas nastavlja službeni posjet Republici Kosovo


Delegacija Krapinsko-zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom u nedjelju i ponedjeljak, 17. i 18. ožujka boravi u službenom posjetu Republici Kosovo.

Nakon prijema kod veleposlanice Republike Hrvatske u Republici Kosovo, NJ/E Marije Kapitanović, koji je održan u nedjelju, 17. ožujka 2019. godine, delegacija Krapinsko – zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom danas nastavlja službeni posjet Republici Kosovo.

Drugog dana posjete delegacija KZŽ je sastanke sa ministrom inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besimom Beqajom i ministrom ekonomskog razvoja Republike Kosovo Valdrinom Llukom na kojima su predstavljene gospodarske posebnosti obje strane, izloženi primjeri dosadašnje suradnje, kao i mogućnosti produbljenja gospodarske suradnje i otvaranja prostora hrvatskim tvrtkama na tržištu Republike Kosovo.  Na sastancima je također dogovoreno da će Zagorska razvojna agencija u Krapinsko-zagorskoj županiji za djelatnike Vlade Republike Kosovo organizirati edukacije o osmišljavanju, prijavi i provedbi projekata za europske fondove.

Delegacija KZŽ je u sklopu posjeta Kosovu obišla i Inovacijski centar Kosova, a tijekom dana posjetit će i Park za inovacije i trening u Prizrenu te Hrvatsku zajednicu u Janjevu. Sastancima je prisustvovala i veleposlanica RH u Republici Kosovo Nj.E Marija Kapitanović. Delegaciju KZŽ, uz župana Željka Kolara, čine i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar te njena zamjenica Helena Matuša (ujedno i nacionalna direktorica WBAF ureda Hrvatska), Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za javnu nabavu i EU fondove, Sanja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu i Damir Strejček, voditelj Odjela za poduzetništvo i investicije, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook