Prethodni članak
Sljedeći članak

Dragovoljci i veterani Domovinskog rata naše županije na 25. Braniteljskim igrama osvojili 3. mjesto u streljaštvu

Ove godine sportske igre su održane pod nazivom „Crikvenica 2020.-2021.“ uz domaćinstvo Podružnice UDVDR Primorsko-goranske županije


U Crikvenici su  15 i 16.10.2021. godine održane 25. državne sportske igrama Udruge dragovoljca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske na kojim se okupilo oko 500 hrvatskih branitelja iz dvadeset podružnica i iz UDVDR Grada Zagreba. Ove godine sportske igre su održane pod nazivom „Crikvenica 2020.-2021.“ uz domaćinstvo Podružnice UDVDR Primorsko-goranske županije.

Posebnost jubilarnog 25.natjecanja je u činjenici da su članovi udruge mogli nastupati isključivo ukoliko su imali COVID-19 potvrde o cijepljenju, a u odnosu na sva protekla reducirano na svega 5. natjecateljskih disciplina. Natjecanje se održalo nakon godine prekida uzrokovano pandemijom i uključilo je i godinu 2020. kada igre nisu održane.

Svečanost otvorenja sportskih igara održana je na Trgu Stjepana Radića na rivi u Crikvenici uz izaslanika predsjednika Vlade RH ministra Olega Butkovića, župana Primorsko-goranskog Zlatka Komadinu, gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavine i domaćina, predsjednika UDVDR RH umirovljenog general pukovnika  Đure Dečaka. U prigodnom govoru predsjednik Milanović je rekao da su se u Crikvenici okupili ljudi koji su 1991. godine išli u nepoznato, u najopasnije, braniti svoju malu ali jedinu domovinu od neprijatelja koji je bio puno jači. U obrani je na početku sudjelovalo malo dobrih i malo pravih ljudi, bilo ih je samo nekoliko tisuća od nas više milijuna, naveo je Milanović obraćajući se sudionicima 25. državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH. Uputio je zahvalu hrvatskim braniteljima za ostvarenu slobodu te je otvorio 25 .sportsko natjecanje UDVDR RH.

U pet sportova, i to uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, natjecale su se ekipe u boćanju, šahu i stolnom tenisu u Crikvenici, a u disciplinama streljaštvu i kuglanju natjecanja su se odvijala u Rijeci.

Za sve natjecatelje osiguran je smještaj i prehrana te prigodne majice sportskih igara s kapama.

 Nakon održanih natjecanja po športovima na svečanosti završetka sportskih igara najuspješnijim natjecateljima uručeni su pehari i medalje. Najuspješnija natjecateljska ekipa UDVDR Krapinsko-zagorske županije bila je ekipa u streljaštvu u sastavu Horvat Veljko , Mlden Jutriša i Boris Galoić osvojivši ekipno treće mjesto za što su nagrađeni medaljama i peharom.

Potporu odlasku na natjecanje hrvatskih branitelja u Crikvenicu dali su Grad Zabok i  Krapinsko-zagorska županija. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook