Prethodni članak
Sljedeći članak

Dragec zvan Zagor sjekirama gađao susjeda: Popil sem mali amaro, nisem bil pijan!


Dragec (55) zvan Zagor iz okolice Novog Marofa uhićen je i ekspresno osuđen na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je bacao sjekire na susjeda s kojim je u imovinskom sporu. Presuda je nedavno postala pravomoćna pa će Dragec morati iza rešetaka, piše Danica.

Prema presudi, on je 12. srpnja 2019. godine oko 17.20 sati u dvorištu kuće kod Novog Marofa pijan prijetio Zvonimiru: “Ubiti ću te! Zaklat ću te! Kaj radiš na mojem gruntu“

Potom je s panja uzeo tri sjekire te ih s udaljenosti od pet do deset metara snažno bacio prema Zvonimiru. Pukim slučajem nije ga pogodio jer se napadnuti uspio nekako izmaknuti.

“Nazvao sam policiju kako bih prijavio prijetnju. U tom času on je bacio prvu sjekiru koja je proletjela pet centimetara od moje glave! Slučajno je promašio. Bacio je potom još dvije sjekire, ali uspio sam se izmaknuti. Potom me pokušao pogoditi i lopatom”, svjedočio je šokirani Zvonimir.

On je tu kuću naslijedio od Dragecove bake ugovorom o doživotnom uzdržavanju, ali Dragec i dalje tvrdi kako je to njegova nekretnina. I taj dan ga je, kaže, Dragec napao zbog toga zaprijetivši da će ga ubiti.

Dragec se pak branio kako je on tog dana došao u bakinu kuću u kojoj dvije godine neprijavljeno živi Zvonimir. Tvrdi kako je Zvonimir prvi krenuo bacivši komad crijepa na njega.

“Zvonimir je potom krenuo prema panju i sjekiri, pa sam dotrčao i bacio sjekiru u visoku travu jer sam se bojao za život. Dvije manje sjekire tamo nisam dirao. I nisam bio pijan, tog dana popio sam samo jedan mali amaro”, branio se Dragec na suđenju.

Na pitanje kako to da je prilikom prvog ispitivanja potvrdio da je bacio sjekire prema Zvonimiru, odgovorio je da prilikom davanja tog iskaza nije bio sasvim pri sebi zbog visokog tlaka.

Na prvom ispitivanju rekao je i kako je tog dana popio tri škropca, a na suđenju tvrdi da je bio samo jedan amaro.

“Ma, prava je istina da sam tog dana popio jedan mali amaro i jedan škropec”, vadio se Dragec.

Sudac ga je potom pitao zbog čega je prilikom prvog ispitivanja rekao da bi Zvonimiru “frtgel glavu” da ga vidi.

“Ma, to sam rekel jer sam bil jako ljut, nisam ozbiljno mislil”, branio se Dragec zvan Zagor.

Zvonimir je, međutim, svjedočio kako je Dragec tog dana bio pod priličnim utjecajem alkohola. Uhićen je dan kasnije te je i dalje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjekire su mu oduzete te će ih policija uništiti nakon pravomoćnosti presude. Jedna je dugačka gotovo metar, a dvije su manje. Sud je zaključio kako je njima Dragec pokušao teško ozlijediti Zvonimira, piše Danica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook