Prethodni članak
Sljedeći članak

DOŠAO DO TRI BODA: Tondach zasluženo slavio

16. kolo IV. NL-središte Zagreb, TONDACH – Karlovac 1919 2:0 (1:0)


Borbeni Tondach zasluženo je došao do tri boda protiv Karlovca 1919 u prvom kolu nastavka IV. NL-središte. U čvrstoj, borbenoj i zanimljivoj utakmici domaćin je slavio s 2:0 i tako upisao tri vrijedna boda. Pobjedi domaćina nema se što zamjeriti, sasvim je zaslužena. Bili su opasniji, konkretniji i više su željeli pobjedu, što im se na kraju i isplatilo.

U 11. minuti Tondach je oštećen za čisti pogodak. Vratar gostiju Demirović u leđa je pogodio Frančinu, koji je trčao prema centru, lopta se odbila do Čehulića koji ju je spremio u mrežu. Glavni sudac Pokas odmah je pokazao na centar, no na intervenciju četvrtog suca Kožareca poništio ga je. Bez pravog razloga. Frančina je od Demirovića bio udaljen barem pet metara i trčao je zauzeti svoju poziciju u srednjem redu, a nespretnost gostujućeg vratara kumovala je ovoj spornoj situaciji, nakon koje je Tondach oštećen za čisti pogodak.

No, u 13. minuti Demiroviću i Karlovcu nije bilo spasa. Slobodni udarac s lijeve strane izveo je Borovčak, pomogao je malo i vjetar i lopta ulazi po same lijeve rašlje za vodstvo domaćih od 1:0. Poslije pogotka domaćin je prepustio igru gostima, koji su imali jalovi posjed i tek jedan slabašan udarac Novinića u 28. minuti, kojeg je Družinec bez ikakvih napora ukrutio. Minutu kasnije Čehulić u vatru gura aktivnog Mlinarića, no u trenutku kada je krenuo sam prema vratima gostiju, izgubio je kontrolu nad loptom i velika prigoda otišla je u nepovrat. Sama završnica prvog dijela pripada domaćinu. U 42. minuti Frtalj niže nekoliko igrača u kaznenom prostoru gostiju, dolazi do kontakta s Pausićem, no Pokas nema hrabrosti pokazati na „bijelu točku“, pod izlikom da je Frtalju pobjegla lopta. Dvije minute kasnije Čehulić nakon dvostrukog duplog pasa s Mlinarićem puca pokraj gola, a par sekundi prije odlaska na odmor Demirović brani oštar udarac Borovčaka.

Prvu prigodu u nastavku imali su gosti i to tek u 63. minuti, no udarac Popovačkog sigurni Družinec bez problema je obranio njegov udaraca. Do 80. minute gotovo i nije bilo pravih šansi s jedne i drugestrane, a onda je Jakopec dignuo loptu petom, ona udara u ruku Muminovića, pa Pokas pokazuje na bijelu točku. Loptu uzima kapetan Čehulić, šalje Demirovića u jednu, a loptu u drugu stranu za konačnih 2:0. Najbolju priliku gosti imaju u 84. minuti kada je Cindrić izveo korner s lijeve strane, a Horvatin pucao glavom i pogodio vratnicu. Dvije minute kasnije Mlinarić nakon solo prodara puca preko gola. Minutu prije kraja udarac Muminovića iz slobodnog udarca brani Družinec. I onda u četvroj minuti nadoknade Borovčak odlično daje u prostor za Sedlara koji kreće sam prema vratima Karlovca, ali njegov lob završava preko gola.

Prva imena u redovima Tondacha bili su Mlinarić i Borovčak, a posebno se dopao prinova Merlin, koji je ostavio „srce na travnjaku“ i pokazao da će itekako biti od koristi ovoj momčadi.

- Sve čestitke mojim igračima. Dali su sve od sebe i držali su se dogovora od prve do zadnje minute. Uvijek  je  teško igrati prvu utakmicu u sezoni, no pokazali smo da imamo kvalitetu i zasluženo smo pobijedili. Sada putujemo u Sisak na noge Segesti bez kartoninranih Mlinarića i Frtalja, no nećemo se predati, već ćemo bez imperativa pokušati izvući pozitivan rezultat – riječi su Drage Bartolića, trenera Tondacha.

Igrači i trener pobjedu su poklonili predsjedniku Ivicu Pavleku, koji je dva dana prije utakmice proslavio svoj 39. rođendan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook