Prethodni članak
Sljedeći članak

[DOŠAO DO NOVA TRI BODA] Tondach uvjerljivo slavio

18. kolo IV. NL-središte Zagreb, TONDACH – Croatia 3:0


I više nego zasluženo Tondach je došao do nova tri boda u domaćem ogledu protiv Croatie. Konačna pobjeda od 3:0 mogla je biti i jače izražena, iako se mora priznati da su i gosti sredinom prvog dijela imali jedan kvalitetan period igre, no sve ostalo bilo je na strani kvalitetnijeg domaćina.

Tri grede Tondacha u prvom dijelu

 Već nakon 15 sekundi igre gostujući vratar Kralj shvatio je da mu u Bedekovčini neće biti lako. Nepoderivi Mario Čehulić odlično je uposlio Jurina, no ovaj s pet metara umjesto u prazna vrata, pogađa u gredu. Dvije minute kasnije Merlin oštro puca s ruba šesnaest, ali je zamalo neprecizan.

U 13. minuti iz slobodnog udarca prijeti Borovčak, njegov udarac odbija Kralj, na odbijana natrčava Hendija, ali puca preko gola. U 22. minuti Vlaisavljević pokušava, ali je također neprecizan. U 29. minuti po drugi puta se trese greda gostujućih vrata, no ovoga puta vratara Kralja umalo je iznenadio njegov stoper i kapetan Gotal u pokušaju čišćenja napada Tondacha. Gosti prvi puta prijeti u 30. minuti, no Družinec brani opasan udarac Zmazeka, koje ga je uposlio Bičak. U 33. minuti i treća greda Tondacha u prvom dijelu, a ovaj puta ju je zatresao Čehulić iz slobodnog udarca. Najbolju priliku za vodstvo gosti propuštaju u 41. minuti kada Bičak dobro prolazi desnom stranom i poslužuje Fluku čiji udarac Družinec brani, lopta se odbija Petkoviću, no domaći vratar brani i njegov udarac.

 Odličan drugi dio Tondacha

U nastavku je na travnjaku postojala samo jedna momčad – Tondach. Krenuli su igrače Drage Bartolića odlučno od prve minute nastavka i to ih je nagradilo već  u 49. minuti kada je Borovčak probio lijevo i uposlio M. Čehulića, a ovaj iz drugog pokušaja savladao gostujućeg vratara za 1:0. Minutu kasnije ponovno asistira kvalitetni Borovčak, a ovaj puta nakon dva pokušaja poentira Merlin za 2:0. Borovčak je u 52. minuti pokušao efektno iz okreta, ali njegov udarac završio je preko gola, baš kao i udarci Mlinarića u 57. i Hendije u 63. minuti.

Točku na i stavio je Frtalj i to nakon minute provedene u igri nakon što je zamijenio L. Jurinu. Udarac Čehulić završio je u bloku, lopta se odbila do Mlinarića koji poslužuje Frtalja, a ovaj u svojem prvom dodiru s loptom pogađa za konačnih 3:0. U 81. minuti sjajni Čehulić nakon akcije u kojoj su sudjelovali Mlinarić i Sedlar puca preko gola. U 86. minuti i 88. minuti Čehulić priređuje Sedlaru dva čista zicera, no iskusni domaći napadač nije pronašao put prema mreži. Tek u sudačkoj nadoknadi bilježimo dvije poluprilike Croatie, no Lukić i Fluka su neprecizni.

Mario Čehulić za primjer

Imao je Tondach dosta raspoloženih pojedinaca u ovoj utakmici, ali svakako moramo spomenuti kapetana Maria Čehulića, koji je pravi primjer svojim suigračima. Na pragu 34. godine igre odličan nogomet, ne štedi se na travnjaku, u jednom trenutku izbija loptu pred svojim golom, a onda u 90. minuti istrčava kontru, kad su i njegovi  puno mlađi suigrači na rubu snaga. Svakako moramo napomenuti i „imaginaciju“ Franka Borovčaka, koja oplemenjuje igru Tondacha, ali i borbenost Filipa Merlina, koji je još jednom pokazao da je pravo pojačanje za ovu momčad.

- Sve čestitke mojim igračima na dobroj igri i uvjerljivoj pobjedi. Već do 15. minute imali smo četiri prilike, tri puta se drmala greda u prvih pol sata, da bi nakon promašaja imali mali pad u igri što gosti nisu iskoristili. Kada smo u nastavku podignuli trku i agresivnost vrlo brzo je sve došlo na svoje i utrli smo put uvjerljivoj pobjedi. Sada putujemo u Kutinu i nadamo se da ćemo protiv Moslavine izvući pozitivan rezultat – riječi su trenera Tondacha, Drage Bartolića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook