Prethodni članak
Sljedeći članak

Dosad je evidentirano 3479 dojava, a provjerama je utvrđeno da je 928 osoba kršilo mjere samoizolacije

Ministar Božinović je objavio na današnjoj pressici kakvo je stanje sa kršenjem samoizolacije


foto izvor: screenshot live Index.hr

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, na kojoj je objavljeno kako je novozaraženih 77, ukupna brojka zaraženih porasla na 790. Obavljeno je ukupno 6404 testiranja. Preminulih je 6,  a na respiratoru ih je trenutačno 27. Što se tiče oporavljenih, njih je  64, 12 više nego jučer.

Ministar Božinović osvrnuo se je na kršenje samoizolacije. - Županijski centri su primili 41 poziv o mogućem kršenju mjera, dosad je evidentirano 3479 dojava, a provjerama je utvrđeno da je 928 osoba kršilo mjere samoizolacije. To su ljudi koji svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju i sebe i svoje obitelji i cjelokupnu zajednicu. Policija ima samo oko koronavirusa oko 2000 postupanja dnevno. U Hrvatskoj nemamo policijski sati i ne treba ga ni biti - zaključio je Božinović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić kazala je kako su se veći broj bolesnika mlađe i srednje dobi brže oporavili. -Na 700 i nešto potvrđenih 60 i nešto puštenih nije nešto na temelju čega se može raditi nekakva statistika. Možemo reći da je inicijalno bio veći broj bolesnika mlađe i srednje dobi, brže su se oporavili. Sad će ići novi postupnik za više bolesnika i za stanja, oporavak će i otpust biti sukladno stanju. Negdje oko 23, 24 dana mogu biti pozitivni. Bolesnici će 28 dana biti pod opservacijom, ne očekuje se da će biti pozitivni nakon toga, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook