Prethodni članak
Sljedeći članak

Donosimo program Prosinačkih svečanosti u Zaboku

U Zaboku se tradicionalno u posljednjem mjesecu u godini održavaju brojna događanja u sklopu Prosinačkih svečanosti.


U Zaboku se tradicionalno u posljednjem mjesecu u godini održavaju brojna događanja u sklopu Prosinačkih svečanosti.

Tako će se sutra, u srijedu 5. prosinca s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici održati otvorenje izložbe bakropisa Radoslava Halužana, a potom i promocija knjige 'Živjeti od ruže' Ante Pranjkića. U četvrtak 6. prosinca u 18 sati se u Velikoj galeriji grada Zaboka otvara izložba Ivana Tuđe Frtalj/100. Tu su i brojna događanja za mlade pa će se u ponedjeljak 10. prosinca s početkom u 12:15 sati održati predstava za srednjoškolce 'Kakva majka, takva kći' Kazališta Smješko. Idući dan će se u Gradskoj knjižnici održati još jedna promocija knjige i to knjige 'Svilim', a i putopisno predavanje pod nazivom Pješice od Jordana do Hrvatske Gorana Blaževića. Događanje počinje u 18 sati.

U četvrtak 13. prosinca će u Multimedijalnom centru Zabok igrati predstava Dramske udruge Kaj 'Snjeguljica i sedam patuljaka. Predstava počinje u 18 sati.

Centralni događaj prosinačkih svečanosti je Večer Zabočana koja će se tradicionalno održati u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u petak 14. prosinca s početkom u 18 sati dok je subota 15. prosinca rezervirana za Godišnji koncert Gradskoj puhačkog orkestra koji se također održava u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog s početkom u 19 sati.

U ponedjeljak 17. prosinca će se s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici održati promocija slikovnice Ekološkog društva Lijepa naša 'Kinč našeg Badnjaka'. U četvrtak 20. prosinca će se održati promocija knjige Mirjane Mikulec 'Piši mi' također u Gradskoj knjižnici  i to s početkom u 18 sati. Tradicionalni Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina održat će se u OŠ K. Š. Gjalskog u nedjelju 23. prosinca s početkom u 17 sati. Valja i spomenuti kako će mališanima posebno biti interesantno događanje na sam Badnjak u ponedjeljak 24. prosinca na Malonogometnom igralištu u Lugu Zabočkom gdje će se održati doček Djeda Božićnjaka i kićenje božićne jelke.

Dodajmo kako su neizostavna i događanja koja organiziraju Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Osnovna škole Ksavera Šandora Gjalskog, ŠUDIGO i DND Zabok, a tu će biti i Advent u Zaboku odnosno Adventski sajam s ugostiteljskom ponudom i prigodni kulturno-umjetnički program na Gradskoj tržnici u Zaboku.

Cijeli progam pogledajte u nastavku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook