Prethodni članak
Sljedeći članak

[DONIRANO IM 30 TISUĆA KUNA] Delegacija KZŽ posjetila hrvatsku zajednicu u Janjevu

Župan Željko Kolar ovom je prilikom župniku Paliću te predstavnicima hrvatskih udruga uručio ugovore o donaciji, ukupne vrijednosti 30.000 kuna, što će biti iskorišteno za poboljšanje položaja Hrvata na Kosovu


Delegacija Krapinsko-zagorske županije je u sklopu službenog posjeta Republici Kosovo u ponedjeljak, 18. ožujka, posjetila hrvatsku zajednicu u Janjevu na Kosovu.

Hrvatska zajednica u Janjevu potječe iz 14. stoljeća, prije tridesetak godina brojala je nekoliko tisuća Hrvata, dok je danas ostalo samo oko 200 pripadnika koji žive u teškim uvjetima. O teškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom životu su na sastanku sa župnom Krapinsko – zagorske županije Željkom Kolarom i suradnicima te ministrom inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besimom Beqajom i veleposlanicom RH u Republici Kosovo Nj.E. Marijom Kapitanović govorili su župnik Župe sv. Nikole Janjevo don Matej Palić, Branko Blaško iz Hrvatske udruge mladih Janjevo te Sebastijan Čolakić iz Hrvatske udruge Svetog Nikole Janjevo. Župan Željko Kolar ovom je prilikom župniku Paliću te predstavnicima hrvatskih udruga uručio ugovore o donaciji, ukupne vrijednosti 30.000 kuna, što će biti iskorišteno za poboljšanje položaja Hrvata na Kosovu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook