Prethodni članak
Sljedeći članak

Donesene izmjene proračuna Općine Gornja Stubica zbog skorašnjih projekata

Prihvaćena je prva izmjena ovogodišnjeg općinskog proračuna


Na sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice, koja je održana prošlog petka, većinom glasova prihvaćena je prva izmjena ovogodišnjeg općinskog proračuna, koji je s prvotno planiranih 16 i pol milijuna kuna, povećan za oko 5 milijuna kuna, odnosno na nešto više od 21 milijun.

- Radi se o izmjenama koje su napravljene isključivo s namjerom da se projekti, koji su realizirani ili će se realizirati, odnosno koji su već prijavljeni ili će se prijaviti na natječaje, nađu u proračunu – pojasnio je načelnilk Jasmin Krizmanić. To su projekti izgradnje nogostupa na relaciji Hum Stubički - Jakšinec-Sveti Matej, za koji su dobivena sredstva na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova, a čija je ukupna vrijednost 3 milijuna 400 tisuća kuna, zatim projekt sanacije klizišta u Slanom Potoku (ukupna vrijednost milijun i 100 tisuća kuna) te uređenja šetnice (ukupna vrijednost oko 400 tiusća kuna), kao i proširenje groblja i javne rasvjete, a tu je i milijun kuna za projekt dječjeg vrtića, koji Općina ove godine planira prijaviti na natječaj.

Većinom glasova prihvaćeno je i izvješće načelnika za drugu polovicu prošle godine te Statut Općine u kojem je napravljeno nekoliko manjih izmjena zbog usklađivanja sa zakonima. Kako je sjednica održana u školi u Humu Stubičkom, članovi tamošnjeg Mjesnog odbora i udruga iznijeli su svoja pitanja i prijedloge vezane uz teme koje se tiču njihova mjesta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook