Prethodni članak
Sljedeći članak

Donesen drugi rebalans proračuna za 2017., smanjen za 7, 7 posto

Drugom izmjenom proračuna za 2017. godine planira se proračun u visini 582.779.675,08 kn što je za 48.632.303,72 kn ili 7,7% manje u odnosu na prethodni plan koji je iznosio 631.411.978,80 kn.

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine većinom glasova donesena je druga izmjena proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu, kojoj se pristupilo prvenstveno iz sljedećih razloga: zbog ažuriranja dijela pozicija prihoda i rashoda sukladno njihovom izvršenju odnosno novim okolnostima u realizaciji aktivnosti i programa iz tih pozicija. Tako je smanjena realizacija na projektima energetske obnove škola te na drugim značajnim kapitalnim projektima financiranim iz EU izvora, prvenstveno radi dugotrajnih postupaka odobrenja prijava na natječaje za financiranje projekata kod nadležnih ministarstava.

S druge strane povećana su izvorna sredstva za pojačano tekuće i investicijsko održavanje školskih objekata te za nove aktivnosti i projekte čija se realizacija pojavila nakon posljednjih izmjena proračuna. Riječ je o projektima ''Baltazar 4'' i Lumen, uređenju ambulante u Loboru, uređenju Centra za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama te uređenju područnih škola u Lučelnici i u Gornjoj Stubici. Drugom izmjenom proračuna za 2017. godine planira se proračun u visini 582.779.675,08 kn što je za 48.632.303,72 kn ili 7,7% manje u odnosu na prethodni plan koji je iznosio 631.411.978,80 kn.

Planirani prihodi i primici Županije ovom II. izmjenom Proračuna predlažu se u iznosu od 165.329.158,00 kn što je za 35.751.220,00 kn ili 17,8% manje u odnosu na prethodni plan koji je iznosio 201.080.378,00 kn. Smanjenje je uglavnom posljedica dugotrajne provedbe postupaka vrednovanja prijava kapitalnih projekata za financiranje iz EU sredstava kod nadležnih tijela državne uprave (npr. radi se o projektima Poslovno-tehnološki inkubator KZŽ, Energetska obnova škola, Sanacija odlagališta otpada ili kašnjenja objave javnih poziva za prijavu projekata u odnosu na prvotni plan (npr: Integrirani promet zagrebačkog područja).

Također, smanjenje je i manjim dijelom uzrokovano dugotrajnim postupcima javne nabave (npr: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ, Izgradnja sportske dvorane u Hraščini i Dovršetak izgradnje sportske dvorane pri OŠ Đurmanec. Međutim, bitno je naglasiti da svi nabrojeni projekti idu u realizaciju te su samo odgođeni za iduću godinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionici od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program