Prethodni članak
Sljedeći članak

Dom zdravlja u Zlataru želi zaposliti ginekologa, na natječaj se nitko ne javlja!

Dogan: 'Dom zdravlja KZŽ ima otvoren natječaj za zapošljavanje doktora medicine, specijaliste ginekologije i opstetricije za rad u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji u Zlataru, no na žalost do sada nije bilo prijava na isti'

  • Foto: Ilustracija

    Foto: Ilustracija


Dom zdravlja Krapinsko –zagorske županije ima otvoren natječaj za zapošljavanje doktora medicine, specijaliste ginekologije i opstetricije za rad u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji u Zlataru, no na žalost do sada nije bilo prijava na isti. 

Ponovljeni natječaj

Nakon odlaska Vesne Borgudan, dr. med., spec. gin. i opst., iz ambulante za zdravstvenu zaštitu žena u Zlataru,  a koja je svoju karijeru nastavila u OB Zabok s 1. studenim prošle godine, veliki broj pacijentica ostao je bez svoje liječnice. Dom zdravlja KZŽ je nakon njezina odlaska raspisao natječaj za popunjavanje radnog mjesta specijaliste ginekologa u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji u Zlataru, no do sada bezuspješno i to nakon ponovljenog natječaja. Kako nam je pojasnila ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan,  sada je rad u ordinaciji organiziran zamjenama kolega koje rade u Domu zdravlja KZŽ.  Kako doznajemo to su Ljiljana Bilobrk Josipović i Mladen Zadro.

'Znamo da nije rješenje'

- Naravno da to nije idealno rješenje, ali za sada drugog nemamo. Razumijemo da naše pacijentice koje nisu zadovoljne ovakvim načinom rada, ali za sada je to jedini način na koji možemo pružiti zdravstvenu zaštitu, te molimo za razumijevanje. Nedostatak liječnika koji postoji odrazio se i na našu ustanovu – odgovorila je Dogan na naš upit u studenome prošle godine. Nakon odlaska dr. Borgudan na koju su pacijentice bile naviknute kao stalnu liječnicu u koju imaju povjerenja, njenim odlaskom, puno je pacijentica nezadovoljnih.  Inače,  što se tiče organiziranja smjene u ambulanti za zdravstvenu zaštitu žena u Zlataru, a internetskim stranicama Doma zdravlja piše da je radno vrijeme ponedjeljkom i petkom prije podne, a utorkom i četvrtkom poslijepodne.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook